Opgelet! Scam apps aanwezig in de Apple App Store

Opgelet! Scam apps aanwezig in de Apple App Store
De kwaadwillenden maken gebruik van je vinger om geld van je bankrekening te halen.

Touch ID. Het is zowel een vloek als een zegen. Je kunt er snel en eenvoudig je iPhone mee ontgrendelen en betalingen doen. Let echter op bij welke app je de feature van Apple wil gebruiken. Malafide ontwikkelaars kunnen namelijk in een splitsecond geld aftroggelen als je even niet oplet.

De site Medium gebruikt een VPN-app als voorbeeld. De app werkt naar behoren en er is verder niets mee. Echter komen er via de app pop-up meldingen in beeld. Meldingen die je een dienst aanbieden in ruil voor een betaling. Als je geregistreerde vinger op de thuisknop rust dan kun je per ongeluk toestemming hebben gegeven om van de dienst gebruik te maken. Het gaat hier echter om een scam en er gaan betalingen van 100 dollar mee gemoeid.

Volgens de site verdienen deze ontwikkelaars 80.000 dollar per maand door de praktijken. Je kunt een scam voorkomen door goed op te letten wanneer je een app voor het eerst opstart. Applicaties kunnen toestemmingen vragen om onder andere toegang te krijgen tot Touch ID, de camera, microfoon of je contactenlijst. Vertrouw dit niet altijd en weiger gerust de toegang. Check ook altijd de reviews voordat je een onbekende app installeert.

Touch ID

10 reacties

    • @dgh74: Nonsens ??? Check je facts man en koop een bril

     2 Jaar geleden zat er ook allerlei rotzooi tussen de apps in de store.

     http://nos.nl/artikel/2058871-app-store-voor-het-eerst-doelwit-van-grote-malware-aanval.html

     Afgelopen November:

     http://blog.trendmicro.com/app-store-malware-latest-bad-downloads/

     Afgelopen maart:

     https://tweakers.net/nieuws/109391/kwaadwillenden-plaatsten-malware-in-app-store-voor-ios.html

     Kortom, in laatste 6 a 7 maanden 3x incidenten in de appstore ….
     Ja, het is Nonsens idd, slaap lekker verder.

     • @turbobrick: psies 3 incidenten. Als je zelf kan lezen kopt het eerste artikel ” VOOR HET EERST DOELWIT ” … voor het eerst 2 jaar geleden. Das een fact dan toch ???

      Das psies wat ik bedoel een incident en nieuws omdat het eigenlijk nooit voorkomt. Dus in de hele geschiedenis van apple … enkeleincidenten ( met eigenlijk nauwlijks gevolgens en schade en zoals altijd snel gefixed )

      In tegestelling tot android … wat niet meer de pers haalt omdat het algemeen bekend is ( behalve bij mensen die niet factchecken en problemen hebben met begrijpend lezen ).

      Ow jah dus niet 3 incidenten ” in de laatse 6 a 7 “… maar laatse 2 jaar = 24 maanden … maar rekenen is ook moeilijk he. 3 incidenten is belachelijk weinig in de IT wereld kan ik je vertellen.

      Maar goed … negeer de feiten en zet je android bril weer Turbo

     • @dgh74: Laat mij eens de feiten zien waarbij hele groepen mensen getroffen zijn op Android en de boel ontwricht was ?

      Jij doelt op mensen die buiten de legale weg om allerlei apps en games installeren en dan een issue hebben. Dit is zo minimaal qua aantallen, daarom hoor je er ook niks van.
      Het markt aandeel van Android is mega groot, en toch zien we niet massale virus of ransomware acties.
      Denk je dat hackers dat niet zouden proberen ?

      Nee, het is gewoon allemaal niet zo simpel. Het feit dat er een exploit is wil niet zeggen dat het daadwerkelijk toepasbaar is en dus levensvatbaar. Mooi voorbeeld, Stagefright … Meer dan Fright was het ook niet.

      Jij bagataliseerd het nu voor IOS naar 3 incidenten maar het is nu in 6 maanden tijd wel 3x gelukt, en zodra het marktaandeel groter wordt zullen ze ook meer een target worden.
      Ondertussen heb je dan ook nog een ‘waterdicht’ IOS waar je nog geen zip bestand mee kan uitpakken zonder allerlei trucjes of een bestand even simpel copieren die je ook makkelijk en altijd kan benaderen.

      Nee, rechtlullen wat krom is kan ook anno 2017 niet.

     • @turbobrick: man een hacker is onstervelijk wanneer ze apple weten te infecteren met een virus.

      Ff snel heb nie veel tijd ( gebruik zelf eens google ?? )

      700 miljoen apparaten ” out of the box ”

      https://arstechnica.com/security/2017/03/preinstalled-malware-targets-android-users-of-two-companies/

      Zelfs fandroid sites hebben het erover …. behalve jij en je verteld wederom nonsens met je “buiten legale weg ”

      https://www.google.nl/amp/s/www.androidplanet.nl/tips/bescherm-je-android-toestel-tegen-virussen-en-malafide-apps/amp/

      Wederom miljoenen …. gewoon playstore …. en we hebben het hier over VIRUSSEN …. niet over apps die je een duur abbonement aansmeren ( die je zelf moet accepteren ). Dat is oplichting …. geen hack.

      https://www.google.nl/amp/www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4155304/amp/Has-phone-infected.html

      Als er iemand is die kromme zaken recht lult …. kijk in de spiegel turbo …

     • @turbobrick: rechtlullen wat krom is ???? Had een post met 3 linkjes … maar mot eerst door apparata worden bekeken blijkbaar. Dus je zal echt zelf google moeten gebruiken. Hier wat hints die je kan gebruiken op google.

      Link 1 ( maart 2017 arstechnica )
      32 android telefoons OUT OF THE BOX met malware en stealing software ( 700 miljoen telefoons ) ….. EN “This finding proves that, even if a user is extremely careful, NEVER clicks a malicious link, or downloads a fishy app, he can still be infected by malware without even knowing it,”

      Link 2 ( mei dit jaar androidplanet )
      “Op apps in Google Play vindt niet dezelfde strikte controle plaats als in de App Store van Apple.” En “Daarnaast staan er geregeld nep-versies van apps in de Play Store”

      Link 3 ( january dit jaar )
      “Virus hidden in Google Play store apps is bombarding MILLIONS of handsets with adverts”

      Je hebt het hier over 800 miljoen telefoons in 5 maanden ( goedlullen huh ). Je hebt het hier oa over virussen die in staat zijn gegevens te downloaden …. je hebt het niet ove een app in de applestore die je een abbonement aansmeerd van 99 euro geen hack of virus …. maar oplichting.

      Ook nog bergen paginas over oude versies van android die op 74% van de telefoons staan … problemen met virusen … virusen die niet werken op android N ( toppertje met ondersteuning en beveiligsupdates die blijkbaar niet voldoende zijn op oude versies ).

      Ben weer klaar met de discussie … ik verwijs je naar je geliefde google. Maar mij beschuldigen van rechtlullen en zelf 800 miljoen geinfecteerde telfoons wegwuiven …. das het toppunt ( CHECK JE FACTS )

     • @dgh74: Wederom, welke 800 miljoen geinfecteerde telefoons ?

      Denk je niet dat als dit waar zou zijn het op het nieuws kwam en dat miljoenen mensen geld kwijt waren en hun rekening leeg waren en dat soort zaken ?

      Hetzelfde als zeggen dat internet bankieren niet veilig is … Zien we weleens mensen bij wie de rekening leeg is dankzij internetbankieren en dus massaal rekeningen geplunderd worden ?

      NEE, dat is niet het geval.

 1. Wie heeft het over bankrekeningen plunderen ? Je gaat van hot naar her turbo … nu kom je met je ontkenningsfase en je complot theorie over fake news ofzo ?

  Kom op … zeg je nog 1 maal …. GOOGLE EENS … je hoeft niet eens je best te doen om het te vinden …

  Weltrustuh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *