Opgelet: Sony PSP batterijen potentieel gevaarlijk

Auteur: , 2 Reacties
Sony PSP batterijen gevaarlijk

Snel even onder het stof vandaan halen en nakijken!

De PlayStation Portable is een handheld waar menigeen vele positieve ervaringen mee heeft gehad. Met een verkoopaantal van ongeveer 76 miljoen is dat ook niet zo gek. In 2014 viel echter het doek voor de handheld, die ongeveer 10 jaar lang in de schappen was te vinden. Ligt er nog eentje bij jou in de kast, dan raden we je aan om de batterij te controleren.

Redacteur Jeff Gerstmann van GiantBomb meldde namelijk op Twitter dat hij schrok toen de schrijver zijn PlayStation Portable uit de kast haalde. De batterij van het apparaat bleek namelijk flink gebold te zijn tijdens al dat stof happen. Vele volgers checkten hun eigen handheld en wat blijkt? Er zijn wel heel veel PSP’s met dit probleem, zo lijkt het.

De meest vatbare PlayStation Portables lijken die van het eerste uur te zijn, beter bekend als de 1000-serie. Heb je ergens een PSP Slim, Lite 2000-serie of nieuwer liggen, dan kan het ook geen kwaad om deze te controleren.

Hoewel een gebolde batterij op zichzelf geen kwaad kan, kan het opladen ervan wel voor gevaarlijke situaties zorgen. Wil je alsnog spelen op je PSP, dan is het aan te raden om een gecertificeerde batterij te kopen en de oude weg te gooien.2 reacties

Gelukkig nergens last van met mijn PSP (2007).
Apparaten van pak hem beet 10 jaar oud, wie maakt zich nou nog druk om de accu ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).