Opgelet: zet iOS8 NIET op je iPhone 4S

iOS8-iPhone4S-downloaden
Hoewel iOS8 wel beschikbaar is voor je iPhone 4S, kwam men er al snel achter dat je dit beter niet kunt doen. Hier is waarom.

De website Ars Technica ontdekte dat je beter even kunt wachten met de update van iOS7 naar 8 op je iPhone 4S. Hoewel de drie jaar oude smartphone hard zijn best doet om mee te gaan met de nieuwe producten van Apple, mist het simpelweg de hardware om het te ondersteunen.

Hardware en software
Zo ontbreekt de Touch ID-sensor, maar ook op softwaregebied trekt je 4S aan het kortste eind. Uit het onderzoek van Ars Technica blijkt dat de 4S slechts één vierde van de prestaties van een iPhone 5S haalt, en nog verder omlaag gaat vergeleken met de nieuwe iPhone 6.

Dit merk je aan alles. Apps lanceren tot vijftig procent langzamer, en openen met schokkerige animaties die soms blijven hangen (zoals je kunt zien in onderstaande tabel). Het grootste probleem heeft echter te maken met het kleinere scherm van de 4S vergeleken met zijn grotere broertjes.

iPhone4S-iOS8

Kleiner scherm
De 3,5-inch blijkt al snel veel te klein om de extra rijen met knoppen die in veel nieuwe apps verschijnen goed te benutten. Je levert dus zowel in op snelheid als op schermformaat, omdat de apps groter worden maar jouw display niet meegroeit.

Ben je alsnog van plan iOS8 op je klassieke iPhone te zetten? Lees dan hier over acht zaken die je moet weten over het nieuwe besturingssysteem van Apple.

11 reacties

 1. Ik vind hem al behoorlijk shit lopen op m’n iPhone 5, crash af en toe en alles is trager. Bewegingen (zoals multitasking) is laggy.

  Verder hebben ze nu drie apps erbij gezet – Podcasts, Apple Tips en HealthKit. Die eerste twee heb ik bepaald niet nodig maar het is onmogelijk ze te verwijderen.

  Groeten,
  een realistische Apple fanboy

 2. In technisch opzicht is er geen enkele reden dat het zo bagger traag loopt, maarja het is apple, en je moet op een of andere manier je klanten naar een nieuwe telefoon toe duwen, dus waarom niet hun oude telefoon bagger traag maken en er voor zorgen dat ze het niet ongedaan kunnen maken? Met IOS7 op de 4 en 4s was het precies het zelfde gezeik.

  http://www.theweek.co.uk/technology/59708/does-apple-deliberately-slow-old-iphones-before-a-new-release

 3. Hallo,
  Via ITunes iOS 8 op mijn iPhone 4s gezet.
  Bij het aanzetten van de 4s krijg ik op het scherm “Hallo” / schuif om te configureren.
  Na de code komt er ‘Bijwerken voltooid’ enz. “Ga door”
  Dan moet ik een Apple ID-wachtwoord voor de icloud opgeven of overslaan…..

  Wat ik ook opgeef, hierna komt het Apple logo en krijg ik weer het scherm met “Hallo” enz.

  Ik kom niet verder wat ik ook doe….(uitzetten, opnieuw opstarten/nieuw wachtwoord via iTunes enz.)

  Heeft iemand idee of weet iemand wat ik verder kan/moet doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *