Opmerkelijk: vraag naar tablets neemt toe in Nederland

Tabletmarkt-Nederland
Terwijl wereldwijd de tabletverkopen stagneren, lijkt de Nederlandse tabletmarkt niet gevoelig te zijn voor deze verandering. Sterker nog: steeds meer Nederlanders zeggen van plan te zijn een tablet te kopen.

Telecompaper presenteerde gisteren een onderzoek dat dit koopgedrag in kaart brengt. 61 Procent van de Nederlanders had in de laatste 3 maanden van 2014 een tablet in huis, vergeleken met 51 procent in 2013. Maar daar blijft het niet bij: 17 Procent van de ondervraagden die nog geen tablet in huis hadden, gaven aan er in het komende half jaar eentje te kopen.

iPad het populairst
Ondertussen bevestigt 18 procent van de mensen die al een tablet heeft, er nog een aan te willen schaffen in de komende zes maanden. De iPad is de populairste op de tabletmarkt, al neemt de populariteit van Samsung toe.

Wie blijft deze tablets kopen? Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde tabletgebruiker 45 jaar is, een toename van 3 jaar vergeleken met het onderzoek van vorig jaar. De dalende tabletverkopen in de rest van de wereld worden toegewezen aan de stijgende populariteit van phablets; smartphones met grote schermen die we steeds vaker tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *