OPPO toont nieuwe generatie camera onder smartphone scherm

OPPO toont nieuwe generatie camera onder smartphone scherm

OPPO toont nieuwe generatie camera onder smartphone scherm

Geen inkeping maar een selfie camera verstopt onder het smartphone scherm, OPPO toont de nieuwste generatie van deze technologie.

Een reeks innovaties van OPPO werden gepresenteerd door het bedrijf tijdens de 2021 OPPO Future Imaging Technology Launch event. Hoogtepunt van het event was wat ons betreft het tonen van de nieuwste generatie camera onder het smartphone scherm.

Camera onder scherm volgens OPPO

OPPO toont nieuwe generatie camera onder smartphone scherm

Met deze nieuwste techniek krijgt OPPO het voor elkaar om 400-PPI beeldkwaliteit in het gebied onder het scherm van de camera te garanderen. Het Chinese techbedrijf heeft dit voor elkaar gekregen door gebruik te maken van transparante bedrading en een nieuw ontwerp. Naast hardware, zijn er ook beeldvormende AI-algoritmen ontwikkeld om de kwaliteit van de camera onder het display te verbeteren.

Er zijn nu al smartphones op de markt die inderdaad de camera onder het smartphone scherm hebben. De technologie staat echter nog in de kinderschoenen wat betreft adoptie. De grote bekende merken zoals Samsung en Apple, maar ook OPPO hebben nog geen smartphones te koop die dergelijke technologie bevatten.

Het verdwijnen van randen en het steeds sneller kunnen opladen van de smartphone zijn ontwikkelingen die nu gaande zijn. Echter, de volgende grote stap voor de smartphone lijkt de camera onder het scherm te krijgen zoals OPPO nu laat zien. Het idee is er, nu de uitvoering nog. OPPO is op de goede weg om dit voor elkaar te boksen bij toekomstige smartphones van het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *