Oprichters drugsplatform gaan er met miljoenen vandoor

Oprichters drugsplatform gaan er met miljoenen vandoor
Opnieuw is er een populaire online handelsplaats voor drugs, wapens en andere illegale goederen van de radar verdwenen.

Nadat Silk Road en Silk Road 2.0 door de FBI uit de lucht werden gehaald, rees een nieuw drugsplatform – een soort online Marktplaats voor verdovende middelen – naar de top van het dark web. De naam: Evolution. De aantrekkingskracht: een uptime van 97% en de garantie dat Bitcoins niet gestolen konden werden. Op dat laatste lijken veel mensen zich te hebben verkeken.

Met de noorderzon vertrokken

De deep web-site, die je alleen via de Tor-browser kunt benaderen, groeide in het afgelopen jaar uit tot een mateloos populaire handelsplek voor wapens en drugs. De twee sitebeheerders, zichzelf verschuilend achter de nicknames Kimble en Verto, zijn nu opeens plotseling verdwenen. In de afgelopen dagen traden er al zogenaamde ’technische problemen’ op, maar inmiddels is de aap uit de mouw gekomen. De oprichters van Evolution zijn er met de buit vandoor.

En dat zorgt voor paniek en woede onder drugshandelaren die hun handel aanboden op Evolution, want niemand kan nog bij zijn bitcointegoeden, zo lezen we bij Wired.

Screenshot van Evolution, toen de site het nog deed
Screenshot van Evolution, toen de site het nog deed

Op de subreddit r/DarkNetMarkets wordt momenteel volop gespeculeerd over de diefstal. Eén Reddit-gebruiker linkt een bitcoin-wallet met 43.083 bitcoins aan de Evolution-oprichters. Dat alleen al gaat om een bedrag van ruim 11 miljoen euro, maar vermoedelijk is er nog veel meer gestolen. de site was immers immens populair, met zo’n 20.000 advertenties.

Voor de achtergebleven Evo-gebruikers is het nu vooral hun verlies nemen, en onderwijl op Reddit uithuilen met posts als ‘EVO Admins have raped us‘. Voor Verto en Kimble is het te hopen dat ze anoniem weten te blijven, het zijn immers geen schooljochies waar ze een paar centen van hebben gestolen. Dit gaat om grote bedragen en grote jongens. Toch is de kans klein dat ze gevonden worden, aangezien de verkoop via anonieme cryptovaluta ging en de servers op het deeb web stonden.

3 reacties

  1. Ze zijn er vandoor gegaan met ongeveer 130.000 bitcoins met een waarde van ongeveer 35 miljoen Dollars.
    Zelf ben ik ongeveer €80,00 aan bitcoins hierdoor kwijt geraakt.
    Sommigen hadden duizenden euro’s aan bitcoins in hun wallets staan.
    Er wordt zelfs al gesproken over gebruikers die al hun geld kwijt zijn en hierdoor zelfmoord hebben gepleegd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *