Opvallend: Netflix is voor het eerst meer waard dan Disney

Netflix
Miljoenen mensen kunnen niet meer zonder Netflix en dat betaalt zich ook in financieel opzicht uit.

Een aandeel Netflix tikte vandaag 346,73 dollar aan, een nieuw record voor de Amerikaanse streaminggigant. Dat bracht de totale waarde van Netflix op het ongelofelijke bedrag van 151,43 miljard dollar. Nog opvallender: dat maakt Netflix ook voor het eerst meer waard dan Disney.

Inmiddels staat de koers overigens alweer op 353,95 dollar en daarmee is de beurswaarde van Netflix gegroeid tot 163 miljard dollar. Vorig jaar stond een aandeel Netflix nog op ‘slechts’ 157 dollar, maar sinds januari verdubbelde de waarde. Netflix is de afgelopen maanden dan ook lekker bezig.

De financiële cijfers over het eerste kwartaal vielen goed bij investeerders, zeker omdat ook het aantal nieuwe abonnees flink toenam. Ook in internationaal opzicht zit de groei er behoorlijk in en dat is wat investeerders graag zien. Daar is immers nog meer geld te verdienen.

Image-credit: Quote catalog.

Nog geen reacties

  1. Wat zegt de prijs van een aandeel? Is het niet belangrijk om te weten hoeveel aandelen er uitgeven zijn om echt een vergelijking te kunnen maken? Ik weet het niet.. Iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *