Opvallende naam is met opvallende smartphone bezig [video]

sony-smartphone-oprolbaar-scherm
Komt deze telefoongigant dit jaar terug met deze bijzondere tech?

Of de wereld nu wel of niet wacht op de opvouwbare smartphone moet de toekomst uitwijzen. Feit is dat zowel de opvouwbare Samsung Galaxy Fold als de Huawei Mate X met vertragingen en problemen kampen. In hoeverre die problemen ook imagoproblemen blijken zullen we merken zodra de verkoop van start gaat.

Uiteraard biedt deze uitgestelde verkoop mogelijkheden voor andere partijen. Dat uitgerekend Sony in dit gat zou springen hadden wellicht minder mensen verwacht. Immers, de Sony Xperia is nu niet direct toonaangevend op het gebied van smartphones.

Dit zou wel eens snel kunnen veranderen. Een ‘lekker’ die een goede reputatie heeft opgebouwd met zijn accurate Samsung-leks heeft nu namelijk een lek van Sony te pakken. Dit is direct een eye-opener, want Sony zou eind 2019 een smartphone produceren die zowel opvouwbaar als oprolbaar is. Nu is ook het idee van het oprolbare scherm niet helemaal nieuw, maar deze eigenschappen in één smartphone maken wel dat het een bijzonder apparaat kan worden. Volgens de lek heeft het toestel, dat eind 2019 moet verschijnen de volgende specificaties: 3220mAh batterij, camera met 10X zoom-functie en snapdragon 855 processor.

Het meest bijzondere is echter dat er een LG Nautulus Design scherm wordt genoemd. Dit scherm is gebaseerd op de techniek die Samsung al in 2016 presenteerde. Klaarblijkelijk is deze nu door LG verder bewerkt en klaar om in productie genomen te worden.

[gv data=”01ON04GCwKs”][/gv]

Het is, zoals altijd, even afwachten of het toestel ook daadwerkelijk op de markt komt, maar de voortekenen lijken serieus. Als dit zo is lost dit inderdaad de problemen op die de Samsung Galaxy Fold nu ondervindt (zoals de laag over het scherm en het vuil dat via de scharnieren binnendringt). Hoewel het scherm opgerold maar 0,3 (zonder touchscreen-laag) of 0,5 millimeter dik hoeft te zijn is het wel de vraag hoe dik de smartphone met opgerold beeld zou worden. Hoe dan ook, het worden spannende tijden.

Wat vind jij? Is deze oprolbare en uitvouwbare smartphone iets voor jou?

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *