Opvolger Blu-ray krijgt 300 GB opslag

Opvolger Blu-ray
Hoewel streamingdiensten steeds populairder worden, blijkt er ook nog genoeg markt te zijn voor optische schijfjes.

Dat maakten Sony en Panasonic vandaag bekend. De twee hebben de handen ineen geslagen om deze nieuwe schijf te ontwikkelen. De vorige generatie, de Blu-ray-disc, werd ontworpen door Sony, Philips en Pioneer. De nieuwe optische disc zal minstens 300GB aan capaciteit krijgen, wat maar liefst zes keer zoveel is als de huidige Blu-ray-disc. De disc moet in 2015 geïntroduceerd worden.

Helaas zal het nieuwe opslagmedium dan nog niet beschikbaar zijn voor consumenten. In eerste instantie zullen deze nieuwe generatie schijfjes alleen op de professionele markt verschijnen. Deze zouden dan afgespeeld kunnen worden op de nieuwe 4k-televisies met een ultra hd-resolutie.

Nog geen reacties

  1. Sinds ik twee jaar geleden verhuist ben heb ik geen dvd speler meer. Ik stream alles vanaf mijn personal NAS. daarnaast zijn er streamingdiensten en hebben nieuwe TV’s USB aansluiting. Wat moeten we in hemelnaams met dvd’s? Een film op een USB stick verkopen lijkt me goedekoper en minder kras gevoelige techniek.

    • @Laue: Het probleem met flash-geheugen is dat het voor hoge capaciteiten veel gaat kosten, en als we dan 4k-films en games (alhoewel games eerder van schijfjes af gaan zijn) gaan hebben kan de prijs per film/whatever omhoog gaan.

  2. Nou ja, 6 keer… eigenlijk 12 keer, aangezien een enkel laags blu-ray schijfje 25GB is. Tenzij deze “nieuwe” schijf van Sony, Phillips en Panasonic een 12 laags wordt? Dan is het inderdaad 6 keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *