Opvolger HTC One krijgt ein-de-lijk een fatsoenlijke camera

Opvolger HTC One krijgt ein-de-lijk een fatsoenlijke camera
De weinig succesvolle Ultrapixel-camera wordt geswapt voor een reguliere sensor.

Over de HTC One (M8) hebben we eigenlijk niets dan goed te melden, behalve als het op de camera aan de achterkant aankomt. De Taiwanezen rustten het topstoestel uit met een Ultrapixel-camera: grotere pixels die meer licht opvangen. Daardoor was 4,1 megapixel genoeg, dacht HTC. In het donker kon de camera inderdaad meer licht opvangen dan zijn directe concurrenten van Apple en Samsung, maar overdag werden foto’s niet bepaald mooi. Bovendien werd wit al snel blauw. Een gemiste kans, want verder blinkt de HTC in alles uit.

Specificaties HTC One (M9)

Volgens Upleaks komt daar bij de volgende HTC (M9) verandering in. Het bedrijf zou het nieuwe vlaggenschip met een 20,7-megapixelcamera uitrusten. Aan de voorkant wordt een 13-megapixelcamera verwacht. Bovendien neemt de schermgrootte niet toe: HTC houdt vast aan een diagonaal van 5-inch. De afmetingen van het toestel zouden 14,43 bij 6,94 bij 0,96 centimeter bedragen. Onder de kap ligt een Snapdragon 810-processor met 3GB aan werkgeheugen.

Het debuut van de nieuwe HTC One (M9) wordt verwacht op het Mobile World Congress in Barcelona, dat in maart plaatsvindt.

Nog geen reacties

  1. Mja, de camera is inderdaad detail foto’s gewoon niet super, maar of ik nou op een 20+ MP zit te wachten.. Zie liever dat ze zo’n 16 MP camera van bijv. Note 4 gewoon een epische lens/sensor meegeven. Worden de foto’s niet ook echt hinderlijk zwaar bij 20+mp ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *