Opvolger LG G Flex wordt pas echt flexibel

iFlex telefoon concept
Volgens de laatste geruchten zou de opvolger van de LG G Flex te buigen zijn tot een hoek van 90 graden.

Als deze geruchten kloppen dan gaat de LG G Flex 2 waarschijnlijk heel erg lijken op de iFlex Concept die we onlangs zagen.

Volgens geruchten uit Zuid-Korea is LG van plan om in de tweede helft van 2014 met een opvolger van de G Flex op de markt te komen ,die moet in staat zijn om door te buigen tot een hoek van 90 graden. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat de telefoon beschikt over een flexibel scherm, flexibele accu en uiteraard een flexibele behuizing.

Dat LG al geruime tijd werkt aan al deze technologie weten we al. Het zou dus zomaar kunnen dat deze telefoon echt op de markt komt over een jaartje. De behuizing van deze buigzame telefoon zou gemaakt worden van een speciaal soort rubber. (via: zdnet.co.kr)

[lg_folder folder=”0_Divers/iFlex_telefoon/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”LG/G_Flex_Curved” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

 1. “De behuizing van deze buigzame telefoon zou gemaakt worden van een speciaal soort rubber.”

  Lekker oppervlakkig. 2 minuten googelen bracht mij dat die behuizing zou bestaan uit Carbon Nanobuisjes die gemengd zijn met elastomeren. Elastomeren zijn rubberachtige molecuulsequenties (ook wel polymeer genoemd) die elastisch zijn; ze buigen dus terug naar oorspronkelijke vorm.

  Die molecuulsequenties zorgen ervoor dat als jij het toestel aan de ene kant buigt (de connectiepunten van het polymeer rekken uit), ze aan de andere kant juist worden samengedrukt. Deze energie wordt verwerkt tot vele denkbare functies zoals het fast forwarden van je muziek of het doorswipen door je foto’s, om maar wat te noemen.

  Bron via: Bron via http://www.cnet.com/8301-17918_1-57567014-85/what-it-really-takes-to-make-a-flexible-phone-smartphones-unlocked/

  En @Robert, tenzij je Koreaans leesvaardig goed op niveau bent, heb ik mijn twijfels bij de bron (die door Translate overigens weinig over jou stukje vertelde).

  • @SCscreamGT2: dat artikel waar jij naar linkt gaat over technieken waar Nokia mee bezig is en niet LG.

   Daarnaast spreekt het ZDnet artikel waar ik mijn verhaal op baseer over een behuizing van rubber(-achtig) materiaal. Iets waar jij het zelf ook over hebt.

   • @robertr: Mijn bron gaat over algemene technieken die toegepast worden om een flexibele smartphone te ontwikkelen van zowel Nokia als Samsung en LG. Gezien jij een in mijn ogen vrij oppervlakkig beeld geeft, heb ik slechts middels bovenstaande tekst een verdieping op die ‘rubberachtige materialen’ gegeven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *