Op zoek naar een goedkope iPhone? Hier 4 tips!

Psst, goedkope iPhone kopen?
De iPhone is zeker niet de goedkoopste smartphone om je zuurverdiende euro’s aan uit te geven, maar toch hoeft een Apple-toestel je geen rib uit je lijf te kosten.

Bij elke release van een nieuw toestel vindt immers een verschuiving plaats, waarbij het vlaggenschip van een jaar geleden opeens een stuk gunstiger geprijsd wordt. Bovendien zijn ook oudere iPhones aantrekkelijk, aangezien Apple ze nog lang van updates voorziet. Zo draait ook de twee jaar oude iPhone 4 nog op de meest recente iOS-versie. Hier volgen 4 tips voor het vinden van een goedkope iPhone

1. Ga voor een refurbished iPhone
Een refurbished iPhone is een iPhone die eerder gebruikt is geweest, maar is schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig is voorzien van nieuwe onderdelen. Het is dus een tweedehands telefoon die door de verkopende partij grondig is gecontroleerd op gebreken. Apple biedt zelf geen refurbished iPhones aan in Nederland, maar bij bijvoorbeeld Leapp kun je hiervoor wel terecht. Bij deze partij krijg je standaard 12 maanden garantie op je toestel. Omdat iPhones hun waarde lang behouden, zijn ze helaas ook tweedehands vrij prijzig. Zo bespaar je bij Leapp maar zo’n 10 tot 15 procent vergeleken met een nieuwe iPhone. Weeg dus goed af of die relatief kleine besparing het waard is.

2. Struin eBay of Marktplaats af
Betrek daarnaast ook eens online veilingsites als Marktplaats en eBay in je zoektocht; wie weet vind je daar aantrekkelijke deals. Zorg wel dat je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare verkoper en laat het toestel niet opsturen. Test het liever eerst grondig op beschadigingen of andere gebreken. Vraag om een aankoopbon, zodat je weet dat het toestel niet is gestolen. Kan de verkoper die niet verstrekken, zoek dan via ‘Instellingen > Algemeen > Info’ het serie- of IMEI-nummer op en check die via een website als Telefooncheck. Daar kun je het een IMEI-nummer invoeren om te controleren of deze als gestolen of vermist is opgegeven. Dat scheelt een hoop narigheid.

3. Gebruik een prijsvergelijker
Het aanbod iPhones en abonnementen is enorm groot, waardoor het lastig kan zijn om de beste aanbieding te vinden. Maak daarom gebruik van een iPhone prijsvergelijker om de beste deal te vinden. Deze checkt dagelijks de beste abonnementen en deals en geeft je de mogelijkheid om te filteren. Zo kun je precies aangeven wat voor toestel je wenst en hoeveel MB’s, sms’jes en belminuten je nodig hebt. In een paar klikken vind je op die manier bijvoorbeeld de goedkoopste iPhone 5S met een Vodafone-abonnement of de goedkoopste iPhone 4S met een Tele2-abonnement. In het laatste geval ben je slechts twee tientjes per maand kwijt.

4. Bereken en vergelijk
Sommige mensen kiezen voor een sim only-abonnement en kopen vervolgens een (tweedehands) iPhone los erbij. Wil je echter niet meteen honderden euro’s spenderen, dan kun je beter gaan voor een abonnement met een Apple-toestel. Voor het vinden van een abonnement dat het beste aansluit bij jouw wensen, kun je een prijsvergelijker gebruiken, maar staar je niet blind op koopjes en tijdelijke aanbiedingen. Bereken altijd wat het abonnement je kost over de gehele looptijd (12 of 24 maanden) en vergelijk dit met andere abonnementen waar je interesse in hebt. Zo kun je ook bepalen in welk geval een sim only abonnement goedkoper is.

Heb jij nog tips voor het vinden van een goedkope iPhone? Laat het ons weten!

Nog geen reacties

 1. Eerlijk waar, ik zie de meerwaarde van een dure iPhone t.o.v. een potente Android-telefoon echt niet meer. Ik zie ook steeds meer mensen om mij heen die hun oude iPhone niet meer automatisch inruilen voor de nieuwste iPhone, maar voor een Android toestel dat net zo veel kan, een groter scherm biedt en ook nog eens tot wel enkele honderden euro’s minder kost in aanschaf.

  Nee, eerlijkheidshalve zullen de fanboys toch ook moeten erkennen dat de (enorme) voorsprong in ontwikkeling, functionaliteit en uiterlijk die men in Cupertino ooit had, toch wel zo’n beetje met Steve Jobs mee het graf in zijn genomen…

  • @RRRobert: Idd, Apple had al lang moeten komen met grotere iPhones.
   Op software gebied toen ze het prima, beter dan Android vind ik. Maar de meerderheid wil nou eenmaal een grotere telefoon scherm. Niet een Note 3 formaat, maar tot maximaal 5 inch. zou prima zijn.
   Er zijn ook altijd mensen die de huidige 4” van de iPhone 5/5s prima vinden, en dat is oké zolang Apple nog een groter model heeft. Ze wachten gewoon te lang en verliezen hierdoor klanten.

 2. Altijd weer die mythe van die waardevastheid, wat een onzin. Gewoon wat verder kijken dan je neus lang is. Zie de goedkoopste iPhone 4 al voor 120 euro staan, de goedkoopste HTC One X voor 130 euro. Zijn vergelijkbare telefoons uit dezelfde generatie, wat waardevastheid aangaat is de HTC zelfs de winnaar, aangezien die kwa nieuwprijs goedkoper was dan de iPhone 4. Dat je dan om te beginnen al vier keer zoveel opslaggeheugen hebt laat ik dan nog buiten de beschouwing.

  Dat er mensen zijn met beperkte kennis van zaken die een veel te dure tweedehands macbook van 4 generaties terug kopen met een core 2 duo zeggen niks over de waardevastheid. Net zoals aanbieders die denken dat hun apparaat in drie jaar tijd slechts 200 euro op 2000 euro aanschafprijs afschrijft. Allemaal verhaaltjes die van mond tot mond zijn doorgegeven en een eigen leven zijn gaan leiden.

  • @frietjemet: En toch heb ik zelf ook ervaren dat een iphone zijn waarde vrij goed vasthoud, TOTDAT er geen nieuwe IOS versie meer voor uitgebracht wordt.

   Op de 2e hands markt moet je bovendien goed opletten dat je niet wordt opgelicht (prijzen die te goed zijn om waar te zijn).

  • @frietjemet: Waar je bij een Iphone 4 voor 120,- weet dat je wordt opgelicht hoeft dat bij de HTC One X niet zo te zijn. De betere waardevastheid van Apple is een feit puur door de schapen die per se een Apple product willen hebben en daardoor nog best veel geld over hebben om een oud toestel te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *