Oreo update verstoort nachtrust Sony Xperia gebruikers

Auteur: , 1 Reactie
Sony komt met drie nieuwe smartphones

Dat is pech, nachtrust weg.

De schone versie van Android wordt over het algemeen als heilig beschouwd. Lekker snel en geen gekke poespas. Toch vertikken veel fabrikanten om niet te prutsen met de software. Gelukkig zijn er ook goede aanpassingen, zoals Sony dat de Xperia XA1 heeft uitgerust met een speciale nachtmodus. Hierdoor filtert de smartphone het blauwe licht, waardoor je een betere nachtrust moet krijgen.

Mocht je een Sony Xperia XA1 in huis hebben en deze nachtmodus helemaal het einde vinden, dan hebben we slecht nieuws: de nieuwe Android Oreo update zorgt er namelijk voor dat deze feature verdwijnt. Een nogal opmerkelijke verandering, maar enkele screenshots van een Twitter-gesprek met de Sony klantenservice bevestigen dit.

Sony Oreo

De Xperia XA1 is de enige smartphone van Sony die is uitgebracht met deze handige feature. Uit het Twitter gesprek blijkt dat de fabrikant ook geen plannen heeft om deze functionaliteit er weer terug in te stoppen, waardoor de nachtmodus een stille dood sterft.

Teleurgestelde gebruikers moeten kortom weer op zoek in de Play Store naar een app die dit probleem aanpakt. Wil je het echt rigoureus aanpakken, dan zou je een OnePlus 5T of Galaxy S8 kunnen overwegen. Deze smartphones hebben de optie wel nog in huis, inclusief Android Oreo.1 reactie

De nachtmodus heb je ook op de honor view 10 die standaard out of the box android 8 draait en zodus ook project treble heeft waardoor updates gemakkelijker gemaakt kunnen worden en sneller uitkomen. De honor view 10 is voor 4990€ een smartphone die absoluut veel meer kan dan de Galaxy S8 en vermoedelijk zelfs de S9. Samsung staat inivatief stil terwijl ze almaar duurder worden op het moment dat merken zoals honor, Xiaomi enz veel betere en spectaculairdere toestellen uitbrengen voor de helft van de prijs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).