Over 50 jaar vinden we seks met robots heel normaal

Over 50 jaar vinden we seks met robots heel normaal
‘In 2070 vinden we seks met mensen maar primitief’.

Het zijn de woorden van Helen Driscoll, psychologe aan de universiteit van Sunderland. Omdat virtual reality steeds realistischer wordt is ze van mening dat virtuele seks steeds meer op echte seks gaat lijken. Sterker, ze denkt dat het echte seks uiteindelijk zal gaan overtreffen. Tussen de lakens duiken met een robot krijgt straks de voorkeur.

Virtuele partners (lees: seksrobots) worden zó realistisch dat we er zelfs verliefd op kunnen worden. Nu kan dat volgens Driscoll nog schadelijk zijn, omdat een gebrek aan menselijk contact tot eenzaamheid kan leiden, maar wanneer intelligente robots niet te onderscheiden zijn van mensen is dat probleem uit de weg.

“When eventually there are intelligent robots indistinguishable from humans – apart from their lack of bad habits, imperfections and need for investment – not only are we likely to choose them over ‘real’ humans but psychologically we will not suffer if we are not able to tell the difference.”

Wel, 9% Amerikanen ziet het al zitten, dus we denken dat ze absoluut een punt heeft.

2 reacties

  1. zo kan k ook nog wel een open deur intrappen..
    als je over 50 jaar geen onderscheidt meer kan maken tussen een dacia en een ferrari behalve de prijs, dan zijn we geneigd om de dacia te kiezen.

  2. Dat is het mooie van wetenschappers die het bestaan van een ziel ontkennen omdat ze hem niet kunnen vinden. Verliefd worden op een robot is als genieten van een biefstuk in de vorm van tube of een pil. Je moet wel haast een grote dombo zijn als je denkt dat het bij een biefstuk alleen om de smaak gaat. Net zoals je een grote sufkop bent als je denkt dat liefde hetzelfde is als seksuele bevrediging (wat Hollywood ons trouwens wil doen geloven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *