Overzicht: Critici vernietigen Marvel’s The Defenders

The Defenders zijn zelf nauwelijks te verdedigen, zo blijkt uit een hoop reviews
Ik was niet erg te spreken over het nieuwste (en zoveelste) superteam van Marvel. Terecht, zo blijkt na een boel strenge reviews.

De set-up voor Marvel’s The Defenders was zachtst gezegd ambitieus. Vier stand-alone series (met volgende seizoenen op de planning) over onverwachte superhelden die zo nu en dan hun paden zien kruisen. Vervolgens zouden de vier uitgewerkte personages samen een superteam moeten vormen als The Defenders. Ik had er eerder al weinig vertrouwen in. En ja hoor, helaas lijken de makers heel wat anders op hun bord te hebben, nu ze slechte artistieke keuzes moeten defenden…

[gv data=”YmiR27pyTAc”][/gv]

The Guardian
Vrijwel ieder medium was niet erg te spreken over de eerste twee afleveringen van het acht afleveringen lange seizoen van The Defenders. Waarom? Na een stand-alone seizoen voor ieder van de vier superhelden (met zelfs 26 afleveringen voor Daredevil) neemt Marvel alsnog 2 afleveringen de tijd om de helden wederom te introduceren. Alle comments wijzen tevens op hetzelfde: Aflevering 1 en 2 van The Defenders zijn de moeite niet waard.

The Guardian somt het even voor je op: “De eerste paar afleveringen moet iedereen weer op snelheid krijgen. Maar je weet alles al omdat je volledige series van ieder van de helden hebt gezien. Daredevil is blind en huiverig. Jones spreekt slechts in vreemde grapjes. Cage zie je alleen in geel getinte scènes met hip-hop of R&B als soundtrack. Iron Fist is een zeurende baby. Meer hoef je niet te weten.”

Het beste aan The Defenders, zo stelt The Guardian, is de slechterik, vertolkt door Sigourney Weaver. “Na haar eerste scène (toegegeven, in de eerste aflevering van het seizoen) die als introductie voor haar personage dient, is ze eventjes extreem kwetsbaar. Vervolgens wordt ze meteen het beste aan de hele show.”

Telegraph

The Telegraph benoemt de overduidelijke vergelijking tussen The Defenders en The Avengers: “Marvel deed hetzelfde op het witte doek met films als Iron Man, Captain America en Thor; In principe trailers voor de hoofdfilm Avengers. Maar waar de Avengers-franchise helder en onbezonnen is, blijven The Defenders in de schaduw, gekarakteriseerd door vage cinematografie en lange nachtelijke vechtscènes.”

Het Britse medium bestempelt het effectieve falen van de Avengers-achtige serie met nog meer meta-humor: “‘Ik heb geprobeerd een eenmansleger te zijn en ik faalde,’ zegt Iron Fist. Hij verwijst hiermee waarschijnlijk naar zijn stand-alone serie die volledig kapot gemaakt werd door critici. Uiteindelijk mist de serie de impact van Daredevil en de wrange sluwheid van Jessica Jones – Diegene met geen verdere kennis van de personages zullen het allemaal behoorlijk vaag vinden. [De serie] was het wachten niet waard.”

IGN US

IGN is iets minder kritisch over een aantal afleveringen. Ja, de eerste afleveringen werden compleet kapot gemaakt, maar er zaten ook lichtpuntjes in de overwegend donkere serie: “[De derde aflevering] begint dan eindelijk de potentie van de serie te realiseren op basis van een briljante opzet. Het zijn namelijk leuke personages en om ze samen te zien – of dat nu een scherpe interactie tussen Matt en Jessica is, of Luke en Danny die samen vechten – en dit is waar de show daadwerkelijk om draait.”

Helaas was de opbouw beter dan het daadwerkelijke einde. Met een 4.9/10 geeft IGN de conclusie van The Defenders een behoorlijk laag cijfer. “De conclusie van The Defenders is een oprechte teleurstelling. Na wat recente toffe afleveringen eindigt dit seizoen met een verwarrende en saaie finale. Men lijkt te zijn vergeten wat deze helden op de eerste plaats had moeten onderscheiden. Deze helden zouden de straten van New York moeten verdedigen, maar in plaats daarvan vechten ze tegen een kwaadaardige corporatie.”

Tja, dat het slecht zou uitpakken had ik al een beetje zien aankomen, maar critici zijn totaal niet te spreken over The Defenders. Gelukkig zijn de fans van Marvel en/of het superheldengenre wat minder kritisch en is de serie vermakelijk en een prima samenvoeging van leuke personages. Dat neemt niet weg dat er een hoop mis is met de serie. Zoals ik al eerder zei hoop ik dat Marvel en Netflix het wat rustiger aan doen wat betreft hun series, omdat de eerstgenoemde zo langzaam een soort superheldenmoeheid forceert.

The Defenders is vanaf vandaag te zien op Netflix. Alle acht afleveringen zijn direct uitgekomen, dus dit is een prima serie om op een regenachtige zondag te bingen. Verwacht daarentegen geen meesterwerk! Heb jij The Defenders gecheckt? Laat in de comments weten of jij het met deze kritische reviews eens was.

Nog geen reacties

  1. Het klopt dat het wat langzaam op gang komt. Er zijn ook nogal wat personages en ik denk dat ik niet de enige ben die best wel een kleine opfrisser kon gebruiken aangezien sommige seizoenen alweer even beschikbaar zijn.

    Deze serie lijdt onder een vrij slecht script. De unieke kwaliteiten van de personages worden te weinig benut waardoor vechtscenes nogal generiek zijn. Jessica is op die momenten buiten haar element. Dat Daredevil een betere “ninja” is dan Iron Fist slaat nergens op. Sowieso is Daredevil in deze serie overpowered.

    Er zijn genoeg positieve elementen om je te vermaken, maar The Defenders kent ook veel problemen. Generieke gevechten in het donker is maar een klein deel van die problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *