Oxxio wil al je apparaten aansturen via Apple’s HomeKit

Energiebedrijf Oxxio wil je apparaten aansturen via Apple's HomeKit
Smart home’s worden realiteit. Energieleverancier Oxxio, een dochter van Eneco, gaat Apple’s HomeKit gebruiken om apparaten in je huis aan te sturen en inzicht te geven in het verbruik.

Oxxio laat weten dat klanten via de Oxxio-app binnenkort slimme apparaten die met Apple’s Homekit samenwerken kunnen bedienen. Denk aan slimme lampen van Philips, thermostaten van Honeywell en stekkers. Via de nieuwe app, die binnen enkele dagen uitkomt, krijgen Oxxio-klanten ook inzicht in het verbruik van diverse apparaten.

Oxxio wil klanten ook gaan adviseren als hun energieverbruik afwijkt:

“Als wij zien dat een koelkast bij een klant veel meer energie verbruikt dan koelkasten bij andere klanten, kunnen we deze klant hier op wijzen en aangeven dat hij 100 euro op jaarbasis meer verbruikt dan vergelijkbare huishoudens. Wij kijken ernaar uit de transitie door te maken van energieleverancier naar energiecoach.”

U hoort het, een energiecoach die monitort wat je per apparaat aan stroom verbruikt. Natuurlijk moeten deze apparaten HomeKit-proof zijn, maar het aanbod daarin zal gestaag groeien als iOs 8 met HomeKit uitkomt. Compatible apparaten zijn te herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.

Oxxio zegt ook te werken aan een Android-app waarmee apparatuur op afstand te bedienen is.

Wat is HomeKit?

HomeKit is geen losse app, maar Apple’s manier om domotica-apparatuur van verschillende fabrikanten samen te laten werken. HomeKit is een onderdeel van iOS 8. Je mnoet het eigenlijk zien als een communicatieprotocol dat automatisch ondersteunde domoticaproducten opspoort en ontsluit via iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *