Pacapong: speel de ultieme hybride van klassieke games

Pacapong
Pac-Man, Pong en Space Invaders zullen bij veel gamers een speciaal plekje in hun hart hebben, en daar speelt deze verrassend vermakelijke (gratis) game Pacapong goed op in.

In Pacapong nemen twee spelers het tegen elkaar op in een fantastische mix van retrogames. Je lanceert een Pac-Man uit je Pong Paddle, en moet ervoor zorgen dat hij de kant van je tegenstander bereikt zonder opgegeten te worden door een spook. Ondertussen gebruik je het Pong staafje om Space Invaders tegen te houden, die van bovenuit het scherm naar beneden komen.

Klinkt verwarrend? Een beetje, maar zodra je Pacapong in actie ziet begrijp je het meteen. De game ondersteunt bovendien controllers, en is te spelen op Windows, OS X en Linux.

Wedstrijd
Pacapong is gemaakt als onderdeel van de Mini Ludum Dare Challenge, een wedstrijd waarin deelnemers te opdracht krijgen om een op Pong-geïnspireerde game te maken, zolang het maar geen Pong is. Deze uitdaging duurt nog 11 dagen, maar men moet flink hun best doen om Pacapong te verslaan. Speel de game zelf via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *