Pacific Rim in real life: Check dit gigantische robotduel

Ja, deze 5 meter grote robot gaat het tegen een vergelijkbare tegenstander opnemen
Staal tegen staal. Titaan tegen titaan. Dit is een brute clash van twee gigantische robots

Ken je de filmreeks Pacific Rim? Nou, deze jongensdroom is afgezien van de film eindelijk werkelijkheid geworden. De Verenigde Staten en Japan nemen het namelijk tegen elkaar op met hun metershoge robots. Fuck McGregor en Mayweather. Mech-gevechten zijn het echte werk!

Het begon allemaal in juli 2015 toen een Amerikaans team van technici (MegaBots Inc.) hun Japanse rivaal (Suidobashi Heavy Industry) uitdaagde. Nu, ruim 2 jaar later zijn de gigantische robots (van respectievelijk bijna 5 meter en bijna 4 meter groot) klaar voor een gevecht dat wellicht geschiedenis gaat schrijven. Het was namelijk volgens de teams het eerste gigantische robotgevecht ooit.

[gv data=”ePINYZK4p5Y”][/gv]

Nu zijn er uiteraard restricties die het gevecht ervan weerhouden om een ware Transformers-vibe neer te zetten. Allereerst zijn de machines behoorlijk log en traag, wat de dynamiek van een gevecht wat kan beïnvloeden. Ook zijn de wapens geselecteerd op hun vermogen om schade aan te richten, maar niet zozeer door het metaal van de tegenstanders heen te kunnen zagen als een heet mes door boter.

Uiteindelijk werd deze clash der titanen uitgevochten over meerdere rondes en werd er een knockout-systeem gehanteerd. Tussen rondes door kregen de twee teams de kans om basale reparaties uit te voeren. Wie de tegenstander wist uit te schakelen, onschadelijk te maken of tot overgave kon dwingen, zou deze brute clash winnen.

Omdat de gevechten over een paar dagen verspreid waren kon de wedstrijd niet als een doorsnee sport uitgezonden worden. Op dinsdag kun je het duel wel via Twitch volgen, maar dus niet live. Overigens zal het om 4 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) uitgezonden worden, dus de meesten van ons zullen het terug moeten kijken.

Via: TheVerge

Meer over robots lezen? Check dan hier voor hoe belachelijk veel geld de enige echte R2-D2 werd geveild. Of misschien heb je meer interesse in een tiener die een robot maakte die expres een lazer in je ogen schijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *