Pakayak: deze kajak is om te bouwen tot rugzak

Pakayak
Neem je kajak overal mee naar toe!

Op de Kickstarter-pagina krijgt het ding de ondertitel The Ultimate Packable Kayak mee. Ultimate? Blijkbaar is er concurrentie.

Binnen vijf minuten bouw je de rugzak om tot een volwaardige kajak. “Rugzak” is daarbij wellicht wat veel eer, maar anders dan de gemiddelde kajak is de Pakayak is inderdaad op je rug mee te dragen.

De draagbaarheid zou niets af doen aan de betrouwbaarheid van deze hard-shell-kajak. De verschillende onderdelen hebben namelijk allemaal uitsteeksels, die in siliconenrand worden geperst. Het resultaat is dan een volledig waterdichte, stevige kajak. Pakayak spreekt zelfs van bombproof-construction. Het systeem is gepatenteerd, en ziet er zo op het oog ook wel indrukwekkend uit – al blijft op basis van plaatjes en beloften moeilijk na te gaan of het in realiteit zo goed werkt als beloofd, iets dat je nu eenmaal altijd zult houden met Kickstarters.

Er wordt om maar liefst $427.325 dollar gevraagd, waarvan er op het moment van schrijven $188.469 binnen is, met nog 19 dagen te gaan. Een early adopter is $1495 kwijt.

Bekijk de video:

[gv data=”Bc7Z5yqH_t8″][/gv]

Zie ook: Dit is de eerste boot ter wereld die niet kan omslaan, Quadrofoil: zweef als een baas op het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *