Palm lanceert minismartphone ‘voor je smartphone’

Palm minismartphone
Begrijp jij het nog?

De merknaam Palm zal je vast wel een belletje doen rinkelen. Niet zo gek, want voor de iPhone had Palm best nog wel kekke toestellen op de markt. Na de overname door HP in 2010 en het vastklampen aan webOS ging het echter bergafwaarts met het bedrijf. In 2015 kocht TCL de rechten op en in 2018 mogen we een bizarre creatie verwelkomen: de Palm minismartphone.

Het apparaat beschikt over een miniem scherm van 3,3 inch en moet gezien worden als een aanvulling voor je smartphone. Ja, dat lees je goed: de nieuwe Palm is een vervanging van je huidige smartphone voor op momenten dat je wel bereikbaar wilt zijn, maar niet die ‘koelkast’ met je mee wil sjouwen.

De smartphone is ongeveer een derde kleiner dan een Galaxy S9 en moet er tevens voor zorgen dat je minder vaak naar je mobiele telefoon grijpt, zonder dat je aan functionaliteit hoeft in te boeten. Je kunt er immers al je Android-apps op installeren wanneer je dat wilt, maar dat is volgens Palm niet de bedoeling.

Nee, wij volgen het ook niet meer zo. Blijkbaar werkt het wel volgens testers. Voor 350 dollar krijg je deze minismartphone met Android 8.1 Oreo, een Snapdragon 435, 32GB geheugen en 3GB RAM en 800 mAh aan accucapaciteit voor één hele dag (zegt Palm dan). We betwijfelen ten zeerste of het een succes wordt.

[gv data=”0p-1ANe0b6A”][/gv]

2 reacties

  1. Ik kan niet wachten tot er een fabrikant komt die een compact toestel maakt met redelijke specificaties. Samsung is gestopt met de Galaxy Mini-lijn, mijn Galaxy A3 langzamerhand te traag begint te worden en ik wil graag weer een handzaam toestel, maar niemand die dat nog maakt.
    Maar deze Palm is dan wel weer heel klein, lijkt me niet fijn om daarmee een whatsappje te versturen.

    • @dondeboer: Ik heb precies het zelfde alleen heb ik altijd de compact versies van Sony gehad en die waren qua specs een stuk beter dan de minilijn van samsung. Jammer genoeg is het laatste model , de xz2 compact, ook niet meer zo compact.
      En zoals je zegt is deze Palm dan weer net iets te klein.. het is ook nooit goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *