Paniek bij Apple: software iPhone 8 hapert

Paniek bij Apple?
De iPhone 8 moet ten koste van alles af zijn in september en dat zorgt voor lichte paniek bij Apple. Het lukt maar niet om hardnekkige softwareproblemen op te lossen.

Dat meldt Fast Company op basis van informatie van insiders. De website schrijft dat bepaalde features bij de release van de iPhone 8 niet beschikbaar zijn, omdat de software simpelweg niet goed genoeg werkt. Een voorbeeld is de draadloze laadtechniek, die mogelijk pas in iOS 11.1 geactiveerd wordt.

Apple zou het qua hardware goed voor elkaar hebben, dus het ligt niet aan gebrekkige onderdelen of fouten in het design van de iPhone. Het zit ‘m puur in de software, dus je kunt je voorstellen dat er op dit moment behoorlijk wat druk staat op de programmeurs.

Ook de nieuwe 3D-sensor in de frontcamera zou voor problemen zorgen. De camera moet Touch ID overbodig maken, maar zou nog lang niet altijd nauwkeurig genoeg werken. Ook hier is het de software die zorgt voor problemen, dus het zou een behoorlijke blammage zijn als Apple er niet in slaagt om het op tijd op te lossen.

Bronnen melden ook dat het mogelijk is dat bepaalde features helemaal geschrapt worden en dat het iPhone 8-design pas later in de zomer definitief vast komt te staan. Dat is niet bepaald goed nieuws, want dat maakt het alleen maar lastiger om bij de release in september voldoende toestellen op voorraad te hebben.

Eén reactie

  1. Typisch Amerikaanse bedrijfscultuur: deadlines zijn heilig. Beter gooi je een product op de markt die 70% af is, dan dat je een introductie (herhaaldelijk) uitstelt, zoals de Japanners en Europeanen doen.

    Liever gooien ze er paar extra patches of recalls uit dan dat je iets uitstelt, want uitstellen is een vorm van gezichtsverlies die zij klaarblijkelijk groter vinden dan dat je achteraf nog corrigerend moet optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *