Parallels Access brengt desktop naar je smartphone

Parallels Access komt naar je smartphone
Ben je verknocht aan je computer en zou je het liefst dag en nacht al je programma’s kunnen openen? Dan word je vast en zeker vrolijk van de nieuwe versie van Parallels Access.

Parallels Access verscheen eerder al voor de iPad, maar de remote desktop app is vanaf vandaag ook beschikbaar voor smartphones met iOS en Android. Kortom: je hoeft je desktop geen moment meer uit het oog te verliezen. Natuurlijk werkt het bewerken van documenten nog steeds het prettigst als je even naar je computer toe loopt, maar wil je even snel een document nalezen of een foto opzoeken, dan voldoet Parallels prima.

Parallels Access is natuurlijk niet de enige app die je op afstand laat inloggen op je computer, maar werkt wel een stuk soepeler dan zijn concurrenten. Het werkt daarnaast op vrijwel alle nieuwe smartphones, want aan een toestel met Android 4.0 of een iPhone 4S met iOS7 heb je voldoende. Wat je computer betreft heb je Windows 7 of nieuwer of Mac OSX Lion of nieuwer nodig.

Helaas krijg je die strakke interface en uitgebreide ondersteuning niet voor niets. Op de eerste twee weken na in ieder geval, want na een korte proefperiode betaal je omgerekend zo’n vijftien euro per jaar voor het gebruik van de dienst. Daarmee kun je vervolgens vijf computers benaderen vanaf zoveel Android- of iOS-apparaten als je wilt.

[gv data=”RqAPZaFCQGc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *