Pas op! Dit Netflix-mailtje is nep

Opletten!
Als je dit mailtje krijgt, moet je oppassen!

Generaties die zijn opgegroeid met het internet kunnen zich er van nature iets beter tegen wapenen, maar iedereen kan slachtoffer worden van phishing. Een nieuwe poging tot het ontfutselen van wachtwoorden gaat nu rond en ditmaal zijn Netflix-gebruikers het doelwit. Dat is dus zo’n beetje iedereen die een account heeft of zelfs de dienst ooit een maandje gratis heeft geprobeerd. Dat zijn héél veel mensen.

De mail lijkt onschuldig en stelt simpelweg dat het bedrijf moeite heeft met het afschrijven van je maandbedrag. Tot zover spreken de criminelen dus de waarheid… In hetzelfde mailtje verzoeken ze je om je betaal-informatie te updaten en daaronder is uiteraard een button te vinden waarmee je dat direct zou kunnen doen.

Maar veteranen weten dat deze link simpelweg bedoeld is om malware te installeren. Althans, dat is één van de smaken. Mogelijk wordt de mail namelijk (ook) gebruikt om je inloggegevens te ontfutselen. De Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) brengt dan ook een waarschuwing uit voor de smerige mail.

Je login en wachtwoord zijn namelijk behoorlijk veel waard. Mensen hebben tegenwoordig tientallen, misschien zelfs honderden accounts voor websites, webshops en services. Met jouw Netflix inloggegevens zou een kwaadwillende dus zomaar andere accounts kunnen kraken. Wees slim en check onze guide over hoe je een zo moeilijk mogelijk wachtwoord bedenkt. Het is bijvoorbeeld slim om tweestapsverificatie aan te zetten en nooit twee keer hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts te gebruiken.

Is je Netflix-account veilig? Mooi, lees dan hier 6 tips over hoe je voorkomt dat je aan het einde van een lekker avondje Netflixen nog steeds loopt te scrollen door de gigantische bibliotheek. In dit artikel check je de best bekeken Netflix series van 2018. En dat Black Mirror: Bandersnatch er niet in staat heeft niets met de kwaliteit of populariteit van de interactieve serie te maken, maar simpelweg met het feit dat hij net pas uit is.

Lees ook: E-mail-scammers troller? Gebruik deze chatbot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *