Pas op, door deze bug kan Windows 10 niet meer opstarten

Pas op, door deze bug kan Windows 10 niet meer opstarten

Een computer met Windows 10 die niet langer kan opstarten. Zo’n drama wil je natuurlijk voorkomen.

Er is momenteel een bug gaande waardoor Windows 10 niet langer meer zin heeft om op te starten. De bug gaat in de volksmond de ronde als de chkdsk bug. Dat heeft alles te maken met de gelijknamige (minus bug) tool. Je gebruikt deze systeemtool om fouten uit het systeem te krijgen. Er gaan echter geluiden rond dat het gebruik kan leiden tot een fatale fout.

Windows 10 niet meer opstarten door fout met chkdsk

Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat deze bug echt bestaat en is gelukkig met een fix gekomen. Na het gebruik van een chkdsk tool kan het gebeuren dat Windows 10 niet langer kan opstarten. Het is nog onbekend welke versies van Windows 10 precies te maken hebben met deze bug.

Het goede nieuws is dat Microsoft een fix heeft uitgebracht. Als je de computer nu opstart en deze weigert medewerking zal na een tijdje automatisch de Recovery Console in beeld komen. Vanaf hier kun je in de opdrachtprompt de code: chkdsk /f typen. De computer start een scan en na een tijdje is de scan klaar. Type exit en de computer zou als het goed is weer moeten opstarten. Mocht je er niet uitkomen dan raden we je aan om te Googelen op Windows 10 en chkdsk bug. (via bleepingcomputer)

3 reacties

 1. Uit onderzoek van de brandweer is gebleken dat er een fout in Windows 10 zit, waardoor de CPU (Processor) oververhit kan raken en je PC of Mac in brand kan vliegen. De brandweer raad dus iedereen aan zo snel mogelijk te downgraden naar Windows 8.1 of over te stappen naar een ander besturingssysteem.

  Bij deze zijn jullie dus gewaarschuwd!

  • Niks geloven wat ‘anonymoustly’ je verteld, sinds wanneer staat er win 10 of win 8.1 op een Mac?
   En een processor kan gewoon 100% cpu activiteit aan 🙂 1 april moet nog komen hoor, je bent wat vroeg.

   • Vraag aan de brandweer naar het report van het onderzoek.

    Dit is namelijk GEEN broodje aap verhaal!

    En wat betreft de Mac, kun je zelf natuurlijk ook Window$ opzetten, daar ging het onderzoek ook een beetje vanuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *