Pas op met videobellen van Whatsapp

Pas op met videobellen en Whatsapp
Handig hoor die nieuwe functie van Whatsapp, maar je hebt zo een virus te pakken.

Wacht je ook zo ongeduldig op het moment dat je via Whatsapp kunt videobellen? Heb nog even geduld, Whatsapp rolt de functie geleidelijk uit. En het mooie is, je hoeft er geen ingewikkelde toeren voor uit te halen. Je krijgt vanzelf van je telefoon het verzoek om te updaten.

Trap dus niet in berichten die je mogelijk via Whatsapp krijgt met de mededeling dat je de videobel-functie moet activeren. Als je dus een bericht krijgt met de volgende tekst:
‘Alleen mensen die deze uitnodiging toegestuurd hebben gekregen, kunnen deze optie installeren’, moet je dat bericht vooral weggooien.

Klik je op het bericht dan ga je naar naar een prima nagemaakte website waar de installatie kan worden aangeklikt. Op dat moment haalt de telefoon echter malware binnen, waardoor de hackers toegang krijgen tot persoonlijke documenten, foto’s en dergelijke.

De berichten verspreiden zich nog sneller door een handig trucje. Op de nepwebsite kan je namelijk contacten uitnodigen, die dan ook weer de link krijgen in WhatsApp. Niet doen dus!

Whatsapp is in hoog tempo bezig nieuwe functies toe te voegen. Deze functie gaat je veel tijd besparen.

Vorige week werd al bekend dat Whatsapp nu ook samenwerkt met Siri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *