Per dag worden Facebook-video’s 1 miljard keer bekeken

Per dag worden Facebook-video's 1 mljard keer bekeken
Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor Facebook. In een ronkend persbericht schept de site op over het explosief toegenomen aantal views.

50 procent stijging

Facebook zegt dat het aantal bekeken video’s tussen mei en juli met maar liefst 50 procent is toegenomen. Hierdoor zit het gemiddeld aantal bekeken video’s per dag op 1 miljard. Daarmee zou je zou kunnen stellen dat Facebook onderhand een bedreiging voor YouTube begint te vormen. Daar worden, volgens de cijfers over 2012, per dag 4 miljard vids bekeken.

Facebook zegt dat 65% van de video’s vanaf een mobiel apparaat wordt bekeken. Een nieuwe feature die het sociale media-platform deze week zal introduceren is het weergeven van het aantal views bij video’s. Volgens Facebook wordt het zo makkelijker om populair video’s te ontdekken. Ook zullen er na afloop van een filmpje relevante video’s worden getoond.

Autoplay

De reden voor het gestegen aantal videoviews is de recent ingevoerde autoplay-functie. In de apps en op de desktop beginnen video’s in je timeline tegenwoordig automatisch met afspelen. Een functie die Facebook stapsgewijs heeft uitgerold en waar het nu de vruchten van plukt. Een klein nadeel: het kan voor torenhoge telefoonrekeningen zorgen.

Hoe je automatisch afspelende Facebook-video’s uitzet lees je hier.

Eén reactie

  1. Facebook heeft niks meer te maken met ”normale” berichten te delen met je vrienden / fam.
    Het is gewoon een soort 2e Vine geworden. Alleen maar die domme filmpje overal of 26x dezelfde nieuwsberichten die gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *