Periscope, Twitters antwoord op Meerkat, is nu beschikbaar

Periscope-App
Snel een livestream opzetten met Meerkat is een flinke hype geworden op Twitter, dus is het sociale medium er als de kippen bij om zelf een soortgelijke dienst aan te bieden: Periscope.

Een van de meest gehoorde commentaren op livestreamdienst Meerkat is dat je er snel bij moet zijn om de stream te volgen, want voor je het weet is de stream weer offline.

Replay-functie
Omdat veel mensen niet constant op Twitter zitten, maar om de zoveel tijd even hun tijdlijn checken, heeft Periscope daarom een groot voordeel toegevoegd ten opzichte van Meerkat: de mogelijkheid op replays van de streams terug te kijken. Tot maximaal 24 uur na een livestream kun je het geheel terugkijken, daarna verdwijnt de video.

Periscope-Interface

Verder is Periscope grotendeels hetzelfde: met een druk op de knop start je een livestream, die gemakkelijk door anderen bekeken kan worden, waarbij ze ook berichten kunnen versturen. Vanuit de app kun je direct je Twitter-volgers bekijken en volgen op Periscope. Deze functie was ook mogelijk op Meerkat, totdat Twitter deze mogelijkheid blokkeerde.

Gratis downloaden
Meerkat werd in korte tijd enorm populair, terwijl de bedenker maar twee weken nodig had om de app in elkaar te zetten. Twitter heeft de app echter weinig kans gegeven om zonder concurrentie te blijven groeien. Je kunt Periscope nu gratis downloaden voor iOS via deze link. Een Twitter-account is vereist om van de dienst gebruik te maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *