Persfoto voor Sony Xperia Z1 opgedoken

Sony Xperia Z1 persfoto
Soms verwacht je het niet, maar sta je ineens oog-in-oog met een gelekte persfoto van een aankomende telefoon.

De Sony Xperia Z1 is het nieuwe vlaggenschip van Sony, nog boven de huidige Xperia Z. Op de persfoto is de telefoon in 3 kleuren te zien, en van zowel de voor- als achterkant. We zien veel overeenkomsten met de huidige Xperia Z, veel van de wijzigingen zouden dan ook onder de motorkap moeten liggen.

Zo wordt volgens de geruchtenmolen de Z1 voorzien van een 5 inch full HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2 GHz quadcore-processor, 2 GB aan RAM en een 20 megapixel-camera. Ja, 20 megapixel. Want Sony heeft het memo schijnbaar nog niet gehad dat de resolutie niets te maken heeft met de kwaliteit en scherpte van de foto.

Wanneer de telefoon in Nederland uit komt, en wat deze dan moet kosten, is helaas nog niet bekend. 4 september wordt deze waarschijnlijk officieel onthult en zal er ook meer informatie beschikbaar worden. (via: GSMinsider)

Nog geen reacties

  1. ” Want Sony heeft het memo schijnbaar nog niet gehad dat de resolutie niets te maken heeft met de kwaliteit en scherpte van de foto.”

    Want apparata.nl heeft de kwaliteit van de camera natuurlijk al lang en breed kunnen bestuderen omdat zij helderziend zijn en zo kunnen concluderen dat deze camera (ondanks dat sony bekend staat om de kwaliteit van de camera’s in hun telefoons) minder mooie foto’s opleverd dan een 5 megapixel telefoon camera.
    Niemand (buiten sony) weet wat voor sensor of lens er in zit. En het zou bijvoorbeeld ook zo kunnen zijn dat de camera effectief minder megapixels heeft omdat een deel van de pixels word gebruikt om een beter resultaat in slecht verlichte omstandigheden te krijgen. Niet erg professioneel om met domme aannames te slingeren als je er geen zak verstand van hebt.

    • @MrSkyline: Het is net of jij mijn gedachten kunt lezen, dacht exact hetzelfde. Sony was altijd de topper onder mobieltjes met goede camera. Mijn sony ericsson c905 Cybershot van een aantal jaren terug was 1 van de eerste met een 8 MP lens en die foto’s waren super.

      Dus ik denk dat Sony wel weet wat ze doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *