Pete Lau legt uit waarom zesde OnePlus 7 mist

Gewoon allemaal met 5G
Ondanks de belachelijke naam zou een OnePlus 7T Pro 5G wel tof geweest zijn.

Hoewel de meeste grote jongens in de smartphone-industrie een teentje in het 5G-bad dipte, heeft OnePlus een bommetje gedaan. Het Chinese merk zette in een korte tijd in op meerdere 5G-toestellen, waaronder de OnePlus 7 Pro 5G en mogelijk nog een 5G-toestel volgend jaar. Maar voor iedereen die nog een 5G-toestel in de OnePlus 7-line-up verwachtte, is er slecht nieuws.

Het was namelijk ergens wel logisch geweest als de prijsvechter met een OnePlus 7T Pro zou komen om ook de 7T-serie van een 5G-model te voorzien. Dat zit er daarentegen niet in en dat heeft volgens OnePlus-oprichter Pete Lau niets te maken met de verschillende series.

Lau (via: TheVerge): “Het heeft niets te maken met een Pro-serie of T-serie of een ander apparaat dat sowieso 5G moet hebben. Het gaat meer om wat de omstandigheden zijn en wat een goede kans voor ons is om een 5G-apparaat te maken.”

Wel voorspelt de Chinees dat 5G een belangrijk aspect gaat zijn van vlaggenschepen in 2020 en dat hint erop dat ook de reeds gelekte OnePlus 8 een 5G-uitvoering krijgt. Hij wil daarentegen niet bevestigen of de OnePlus 8 Pro bijvoorbeeld standaard 5G-ondersteuning krijgt of dat het wederom om een ‘los’ toestel gaat. De kans is daarentegen groot dat we weer vier, misschien wel vijf of zes verschillende OnePlus-toestellen in 2020 gaan zien. Dit jaar pakte het merk al de gehele breedte van de high-end segment mee. Je checkt in dit artikel alle OnePlus 7-toestellen (minus de 5G-editie) op een rijtje.

Wat mij betreft – en ik ben misschien gewoon niet capabel genoeg om het allemaal bij te houden – zou het tof zijn als OnePlus 5G gewoon standaard inbouwt in de OnePlus 8 zodat we niet al die gekke namen zoals OnePlus 8T Pro 5G hoeven te onthouden (ik kijk ook naar jou Apple, met je Apple iPhone 11 Pro Max). De prijsvechter richtte zich op het zo snel mogelijk uitrollen van de nieuwe netwerkcapaciteit en het vervolgens als los toestel uitbrengen ruikt een beetje naar gimmick.

Lees ook: Op deze datum krijgen we in Nederland ‘officieel’ 5G

Nog geen reacties

  1. Logisch, voegt nu niks toe voor 99.9% van de mensen op de planeet.
    Daarbij zal gaanderweg de 5G chips nog grote stappen maken mbt efficientie, snelheid en integratie.

    Wordt op zijn vroegst pas eind 2020 een ding wellicht en voor ons in NLD pas in 2022 echt relevant.
    Ik baseer er nu en straks in 2020 NIET mijn aankoop op in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *