PewDiePie breekt wereldrecord: 10 miljard channel-views

Auteur: , 5 Reacties
Pewdiepie

'S Werelds rijkste YouTuber zet een ongelofelijk record - en plukt daar uiteraard de vruchten van.

Eerder schreven we dat Felix Kjellberg, zoals de streamende gamer eigenlijk heet, het monsterlijke bedrag van 6,7 miljoen euro verdiende in het vorige kalenderjaar. Nu bereikt hij een nieuwe mijlpaal door 10 miljard views te halen met zijn YouTube-kanaal. Daarmee heeft hij het best bekeken YouTube-kanaal ooit. Absoluut indrukwekkend, als je bedenkt dat er genoeg mensen zijn die uren achter elkaar de videoclips van Rihanna of Taylor Swift bekijken – toch moeten die het doen met respectievelijk 7,1 en 6,2 miljard kijkers.

De gemiddelde wereldburger heeft dus minimaal 1 video bekeken van Kjellberg. Natuurlijk ligt dat getal vooral zo hoog dankzij de die-hards die er honderden bekeken. Maar ook zijn subscriber-aantal is verre van kinderachtig: 40 miljoen and counting, momenteel. Wie denkt dat het beter kan, of genoegen neemt met een kleiner stukje van de game-streaming-pie: je kunt natuurlijk altijd zelf een account maken op Twitch of het pas gelanceerde YouTube-gaming.

Kjellberg brengt volgende maand een boek uit met de titel “This Book Loves You”. Waar het over gaat is vooralsnog onbekend, maar we weten wel al dat het niets met gamen of YouTube te maken zal hebben.5 reacties

Vind er nog steeds geen klap aan. Begrijp best dat mensen het leuk vinden om naar hem te kijken, maar het is alleen maar geschreeuw slechte grappen en een vriendin met een torenhoge stem.

Soms is de mens zo simplistisch
@sjeppie156: Zou best een wat te maken kunnen hebben met zijn doelgroep, ik gok dat dat mensen tussen de 10-20 jaar zijn.
@gop1: Ben nu zelf net 20 :P maar is het zelfde verhaal met die knol knul volg ik ook allemaal niet.
Gun het hem wel. Humor is onbetaalbaar. De helft van de reacties die ik post op autoblog, is met een humoristische insteek en dit wordt af en toe wel gesmaakt, getuige de quotering. Ik blijf dit dus ook doen. Nu nog een manier vinden om er voor betaald te worden…
Pijnlijk duidelijk hoeveel domme mensen deze wereld heeft ;)
Felix heeft natuurlijk groot gelijk, dik verdienen met de grootste kolder die je kunt verzinnen, net als ons sukkeltje Knol.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).