PewDiePie steekt 44.000 euro in dit YouTube-alternatief

PewDiePie steekt 44.000 euro in dit YouTube-alternatief
Gaat de YouTuber zijn toekomst elders zoeken?

Op het moment van schrijven is PewDiePie de grootste YouTuber met meer dan 93 miljoen abonnees, maar daar kan zomaar weer verandering in komen. Concurrent T-Series wist de YouTuber al eerder deze maand van de troon te stoten.

Het is niet ondenkbaar dat PewDiePie ooit iets anders gaat doen dan YouTube. Er zijn immers maar weinig mensen die een gehele carrière uitzitten bij dezelfde ‘baas’. De Zweedse YouTuber, die woonachtig is in Engeland, heeft een speciaal event aangekondigd. Niet op YouTube, maar op DLive.

DLive is een nieuw blockchain initiatief en fungeert als een soort tegenhanger van YouTube, maar dan met blockchain technologie. PewDiePie stelt omgerekend zo’n 44.000 euro beschikbaar om DLive te promoten. Die 50.000 dollar zal de YouTuber op zondag 14 april verdelen onder 100 streamers op DLive. Aangezien DLive werkt door middel van een blockchain, werken donaties middels cryptocurrency. In dit geval de coin LINO. In een wereld waar YouTube en makers van content steeds meer klagen over inkomsten, moet DLive fungeren als een eerlijk alternatief voor videomakers en streamers die hun boterham verdienen op het internet.

Fotocredit: PewDiePie via Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *