Phone met dubbel scherm verrassend goedkoop in Nederland

Sexy apparaatje
Toffe oplossing voor notch en tof prijsje.

Terwijl Samsung, Huawei en wat andere merken bezig zijn met een opvouwbare smartphone-tablet-hybride pakt het Chinese smartphonemerk Nubia het anders aan. Ze komen namelijk met deze Nubia Z20 met een tweede display aan de achterkant. En in tegenstelling tot de Galaxy Fold hoef je voor dit toestel geen nier te verkopen.

Van de voorkant is de Nubia Z20 al een behoorlijk mooie smartphone met dunne randen en geen notch. De achterkant is daarentegen waar de ‘magic plaatsvindt’, wat er zit een tweede OLED-scherm onder de triple camera-set-up en de Z20 heeft dus geen seflie camera. Aan de voorkant heb je een display van 6,42-inch (resolutie van 2340×1080 pixels) terwijl de achterkant verrijkt is met een 5,1″ OLED-scherm met 1520×720 pixels.

Verder is het toestel uitgerust met 8GB RAM, 128GB opslagruimte, een Snapdragon 855 processor, 4000mAh batterij en een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. Kortom, in veel opzichten vergelijkbaar met de Nubia X en prima voor een mid-ranger.

Dan zou je verwachten dat de ‘gimmick’ van een extra scherm scheppen bovenop de totaalprijs zou gooien. Het is namelijk pakweg een OnePlus 7 (zonder in-display vingerafdrukscanner), maar dan met een extra display. Gek genoeg kost hij daarentegen net zoveel als het instapmodel van de OnePlus 7-serie; 549,- euro!

De Nubia Z20 is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar voor 549,- euro (of dollar) en je krijgt er een screen protector bij.

Nog geen reacties

    • @turbobrick: ja precies dit!
      Je mist praktisch gezien niks als je een goedkopere telefoon neemt (of 2/3 binnen dezelfde periode voor dezelfde prijs omdat het kan), of je moet toevallig een feature missen. (grote kans dat je hem op een andere goedkope telefoon alsnog vind)

  1. Een telefoon met een Snapdragon 855, Amoled scherm (x2!) en een capabele hoeveelheid ram- opslaggeheugen betitelen als ‘midrange’ is wat zuinigjes…

    Die Nubia telefoons zijn al een aantal jaar interessant als alternatief voor de Xiaomi’s, OnePlus’ en Huawei’s die zoveel populariteit hebben gekregen. Nieuw is volgens mij dat ze nu (eindelijk) ondersteuning biedt voor de voor onze markt belangrijke 800 MHz frequentie (band 20). Mooie telefoon hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *