Piaget horloge met allerdunst mechanisch uurwerk (3 mm)

Piaget Altiplano watch
De horloges die hier de revue passeren zijn doorgaans moderne smartwatches. We zouden bijna vergeten dat er ook nog horloges bestaan met een traditioneel uurwerk. Je weet wel, met draaiende tandwieltjes en zo.

Dit is de Piaget Altiplano, een klokje van Zwitserse makelij (hoe kan het ook anders). Bijzonder aan dit horloge is dat deze met een dikte van slechts 3 millimeter, het dunste mechanische uurwerk ter wereld heeft. Ruimte om z’n ingewanden onzichtbaar weg te werken was er dan ook niet.

De behuizing is vervaardigd uit 18 karaats witgoud en voor de polsband heeft een krokodil het leven gelaten. Er hoeft geen batterij in, want het uurwerk wordt opgeladen door de bewegingen van je pols. Wat het moet kosten? Voor een bedrag van 19.000 euro ligt ‘ie onder je door spruitjes verlichte kerstboom.

Piaget Altiplano watch

Nog geen reacties

  1. @Dennis: Het is juist een kunst om zoveel mogelijk ‘naaktheid’ bij zo’n horloge te laten zien. Het is een enorm precisie werk om in het ontwerp zoveel mogelijk materiaal weg te laten (zeker bij zo’n dun horloge) en kost heel veel tijd en geld om dan het uurwerk precies te laten lopen. Maar ben het wel met je eens dat er juist door materiaal weg te laten een 3mm uurwerk over kan blijven.

    wat mij betreft een hebbending :), maar way beyond budget.

  2. Ik wilde hem al bestellen, toen las ik “witgoud” en 19k. toch net iets boven het budget.

    toch maar 2 weken wachten dan komt als het goed is de bestelde “bradey”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *