Piepkleine sensor ontdekt explosieven via RFID Tags

RFID-explosieven-sensor
Explosieven opsporen gebeurt doorgaans met grote sensoren, of honden die allebei met de hand bediend moeten worden. Deze betaalbare, kleine sensor kan dit proces automatiseren.

De sensor -die net zo groot is als een postzegel- is ontwikkeld door GE Global Research in samenwerking met de Technical Support Working Group: een groep die zich richt op de bestrijding van terrorisme. Het apparaatje gebruikt RFID (Radio Frequency Identification) tags als sensoren, die reageert op explosieven en oxidanten, zo schrijft Wired.

Vliegvelden en vrachtcontainers
Hoe de techniek precies werkt wil GE niet prijsgeven, al beweren ze wel dat hij erg nauwkeurig is. In de toekomst hopen ze de sensoren dan ook op vliegvelden en grote vrachtcontainers te plaatsen, zodat ze mogelijke explosieven in de omgeving kunnen detecteren. Hoewel ze zich voorlopig beperken tot het detecteren van explosief materiaal, moeten nieuwere versies in de toekomst ook bacteriën kunnen oppikken.

In een straal van 12 voet kunnen dreigingen opgemerkt worden, wat in meters neerkomt op 3,6 meter. Geen gigantisch bereik dus, maar omdat de sensoren maandenlang mee kunnen gaan en spotgoedkoop zijn, is het goed mogelijk om een grote hoeveelheid van de sensoren over een gebied te verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *