Pietitie Facebookpagina vestigt ‘Like’ record in Nederland

Pietitie record op Facebook
Een Facebookpagina die het Sinterklaasfeest wil behouden voor Nederland heeft ongekende records neergezet. In iets meer dan 24 uur zijn al bijna 1 miljoen likes verzameld, daarmee is dit gelijk de meest populaire Facebookpagina van Nederland.

De pagina van Pietitie is een initiatief van twee jongens uit Roosendaal. Pietitie is momenteel zelfs populairder dan de pagina’s van grote merken zoals KLM, Ajax, Heineken en de Bijenkorf, als er tenminste wordt gekeken naar het aantal Nederlandse likes.

In Nederland zijn dagelijks zo’n 6 miljoen mensen actief op Facebook. Dat zou dus betekenen dat bijna 17% van alle Nederlanders die vandaag actief waren op Facebook op ‘like’ geklikt hebben bij Pietitie. Deze pagina scoort ook vele malen beter dan actiepagina’s uit het verleden zoals Sorry voor het Koningslied (85.817 likes) en Zonder baard, geen koning (72.249 likes).

Het is nu alleen nog de vraag of deze massale actie op Facebook effect zal hebben op mevrouw Shepherd van de VN, die momenteel onderzoek doet naar ons nationale volksfeest.

7 reacties

  1. Als men er een echte discussie over hield, in plaats van een andere mening afwimpelen. Römer die meteen begon met “mensen die zich discrimineert voelen, hebben een probleem”.

    Tja, dan lukt het niet. En dan kun je volgend jaar weer aan de gang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *