Pijnlijk: Android 9.0 Pie nog steeds ‘niet zichtbaar’

Auteur: , 1 Reactie
2 jaar updates voor Android-smartphones

Niet best.

Vorige maand berichtten we al over de nieuwe distributiecijfers van Google’s Android. Hoewel de nieuwere softwarevarianten stukje bij beetje meer terrein veroveren, blijft de meest recente softwareversie steken op minder dan 0,1 procent. Ook in de nieuwe distributiecijfers van oktober 2018 is er geen enkel spoor te vinden van Android 9.0 Pie, waardoor Google en de fabrikanten zich achter de oren mogen krabben.

Wereldwijd draait nog steeds meer dan de helft van alle Android-smartphones op een Android-versie uit 2015 of ouder. Ter verduidelijking: in 2015 werd Android 5.1 Lollipop gelanceerd, en inmiddels zijn er 6(!) nieuwere softwareversies uitgebracht door Google. Pijnlijk, zeker wanneer je dit vergelijkt met de cijfers van het gesloten iOS-systeem van Apple.

Een schrale troost is dat het aandeel van Android 8.0 Oreo en 8.1 Oreo in de laatste maand gestegen is met 2,3 procentpunten. Het gezamenlijke aandeel van de twee versies is 21,5 procent. Het hoogste aandeel is echter weggelegd voor Android 7.0 en 7.1 Nougat, dat gecombineerd 28,2 procent van de markt in handen heeft.

De cijfers geven een interessant inkijkje in de gefragmenteerde wereld van Android. Project Treble lijkt vrij weinig verschil te maken tot nu toe. Het is nog maar de vraag of er ooit een rigoureuze verandering plaats zal gaan vinden.1 reactie

Dat zijn de vele “voordelen” bij Android dat een fabrikant zelf kan kiezen.
De meeste beveiligings-update’s worden iedere maand wel uitgerold bij de grote fabrikanten.
Bij Apple wordt je alles door je strot gedouwd, ik zou hier ook niet blij van worden.
Dus wat is goed of niet goed?
De keuze ligt bij de koper…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).