Pijnlijk: OnePlus zet zichzelf voor schut met fanvraag

OnePlus 6 Silk White Limited Edition
De prijsvechter heeft het verbruid bij een deel van haar fans.

OnePlus kennen we natuurlijk als de smartphonefabrikant die al enkele jaren het vuur aan de schenen legt bij de grote smartphonefabrikanten op deze wereld. De fabrikant lanceert namelijk (vrijwel) enkel vlaggenschepen met uitstekende specificaties voor een schappelijke prijs. Ondanks dat de toestellen steeds iets duurder worden, is het verschil nog altijd redelijk groot met het merendeel van de concurrentie.

Deze reden heeft er mede voor gezorgd dat het merk met zo goed als geen offline marketing alsnog heeft weten te overleven. Er is dan ook sprake van een trouwe fanbasis die altijd met smart uitkijkt naar de nieuwste ‘Never Settle’ smartphone. De OnePlus 6T wordt echter niet de favoriet voor vele fans.

In een vraag van OnePlus aan haar volgers op Twitter vroeg de fabrikant wat ze de beste feature vonden van hun OnePlus 6. Het antwoord? De koptelefooningang. Dit antwoord is in bijna iedere reactie terug te vinden. Je kunt het deels zien als een protest tegen de OnePlus 6T, waarvan al bevestigd is dat er geen koptelefooningang aanwezig zal zijn.

CEO Carl Pei zal zich vast nog wel een keer achter de oren krabben over deze keuze. Of ja, keuze: het is inmiddels een publiek geheim dat OnePlus simpelweg het Europese speeltje is van moederbedrijf BBK Electronics en vrijwel alles aangeleverd krijgt van Oppo. Ben je mooi klaar mee.

https://twitter.com/Kaduruhaseeth/status/1044214032327032832

https://twitter.com/Vazkii/status/1044210356107825153

https://twitter.com/getpeid/status/973745407208468485

11 reacties

 1. Bij elke telefoon wordt de jack weggehaald, dus dit is geen schande richting OnePlus. Dit gejank was gepast toen de iPhone 7 gepresenteerd werd, in 2016.

  • @720s: Ja natuurlijk wel.
   Als je als merk (Net als Google) prat gaat over het feit dat je WEL een audio jack hebt en je dus geen compromisen hoeft te sluiten op een flagship en dat versterkt met een slogan als Never Settle dan moet je niet een jaar later hetzelfde doen als de rest.

   OP heeft zijn plekje doordat het value for money had, redelijk kale schil (bijna stock Android) en aardig wat features. Nu dat de prijs steeds hoger wordt, ze features verliezen en dus steeds meer een grijze muis worden is niet handig in een markt waar merken zoals Huawei, Oppo, en ook Xiaomi oprukken.

   • @turbobrick: ik begrijp niet precies waarom, maar het hebben van een jackplug is overrated. Ik ben het er niet volledig mee eens, ik heb maar 1 aansluiting onderin mijn iPhone en op sommige plekken is dat niet precies ideaal inderdaad.

    Maar als een trend zoals de jack zo doorzet dat bijna geen één fabrikant het meer doet, dan ben je misschien uniek als je wél een jackplug blijft behouden, maar dan is het ook geen schande om hem weg te halen.

    Het is daarom ook niet per se nodig voor OP om de jackplug weg te halen, maar om ze er nou zo voor uit te foeteren vind ik raar. En OP wordt geen grijze muis op de markt, ze hebben ondertussen al zoveel toestellen gemaakt dat er een vorm van merktrouw begint op te komen. Dat zie ik nog niet bij Xiaomi bijvoorbeeld.

    • @720s: Maar overweeg ook dit:
     Zijn er mensen die al jaren smeken om de jack weg te halen?
     Of zijn er aanzienlijk meer mensen die ofwel de jack graag willen behouden, of wie het niet uit maakt (waterproof zijn ze toch wel En bluetooth is ook neit weg te denken (voor nu) etc…)

     Dan de grote vraag, waarom weghalen?? De telefoon worden er in geen enkele zin beduidend beter van.

    • @720s: Heb nieuws voor je …. Wist je dat je met een jack OOK BT kan streamen ? Ja, echt waar.
     Kortom, waarom iets weghalen wat genoeg mensen nog gebruiken en absoluut nog steeds de standaard is voor bedrade audio terwijl het de consument NIETS oplevert.

     De Iphone of welke andere smartphone heeft door het ontbreken niet een lichtere telefoon, grotere batterij, meer features of wat dan ook.
     Het is voor sommigen een inconveniance … Gebruik je hem niet, dan gebruik je hem niet.

     NFC zit ook op je Iphone, hoeveel mensen gebruiken die ? Juist ja, percentage gewijs vrijwel niemand dus halen we die ook maar weg ?

     Het is wat anders als je een nieuwe standaard wilt doen doorbreken maar op bedrade audio is de jack nog steeds de standaard, al decennia lang.

     OP laat zich kennen door wel te settlen en lafjes mee te gaan met de flow terwijl ze een jaar geleden nog een grote bek hadden, zie ook Google met zijn Pixel serie.

     • @turbobrick: als de jackplug écht zo interessant zou zijn, dan zouden alle telefoons hem nog wel hebben. Maar aangezien Apple, Google, binnenkort waarschijnlijk Samsung en velen anderen hem weggooien, dan weet je dat het een uitstervende functie is. Je kunt OnePlus moeilijk de schuld geven van deze ontwikkeling.

      Het draait hier helemaal niet om of je wel of niet een jackplug gebruikt. Het gaat erom dat tijden veranderen en er kennelijk behoefte is aan nieuwe manieren van connectiviteit. Dat verzin ik niet, dat is kijkend naar wat de grote merken doen.

     • @turbobrick: Jij hebt je antwoorden zelf toch al klaar liggen om mijn ‘argumenten dood te maken’, dus het is verspilde moeite voor mij.

      Ik zie ook geen antwoord op mijn vraag trouwens.

     • @720s: als antwoord op jouw vraag …
      Kosten baat …. Electrisch lijkt leuk maar de prijzen van dergelijke auto’s zijn nog te duur.
      Opladen kunnen we ook niet massaal aan mochten veel meer mensen aan de ev gaan.
      Denk eens aan het laden bij flats oa.

      Nee, te duur, infra niet klaar …
      Dat is de reden dat treinen wel al decennia zo rijden en auto’s mondjes maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *