Pinterest is in één klap 11 miljard dollar waard

Pinterest is in één klap 11 miljard dollar waard
Boem! In één klap hoort Pinterest bij de meest waardevolle startups ter wereld.

Het in 2010 opgerichte sociale netwerk, waar gebruikers afbeeldingen kunnen delen en ‘pinnen’ op een eigen pagina, heeft bij een recente investeringsronde 367 miljoen dollar opgehaald. De totale waarde van de site wordt daarmee geschat op zo’n 11 miljard dollar, omgerekend 10,4 miljard euro.

Dat is overigens nog niet alles, want Pinterest wil nog eens 133 miljoen dollar extra ophalen, waarmee ze het half miljard overstijgen. En daarmee loopt het totale geïnvesteerde bedrag in Pinterest door de jaren heen al op tot boven de miljard dollar, aldus Chrunchbase. Pinterest wil dit geld onder andere gebruiken om de internationale uitbreiding te bekostigen.

Nu Pinterest wordt gewaardeerd op 11 miljard komt de startup in een niet onaardig rijtje te staan van andere nieuwelingen met veel waarde. Denk aan Xiaomi (46 miljard dollar), Uber (41 miljard dollar) en Snapchat (15 miljard dollar).

Volgens recent onderzoek blijkt dat er in Nederland 1,6 miljoen Pinterest-gebruikers zijn. Opvallend is dat 84 procent van alle gebruikers vrouw is.

Lees ook: dit zijn de 10 populairste stranden volgens Pinterest

6 reacties

  1. Nieuwe internet zeepbel en we trappen er gewoon weer in. Het bedrijf is gewoon lucht en over 3 jaar kent niemand het meer…

  2. Fijn voor ze maar ze gaan door hun eigen succes onder.Vroeger werd het veel door ontwerpers en research gebruikt. De plaatjes waren allemaal van goede kwaliteit, mensen pinnde alleen wat ze echt interessant vonden, en de zoek functie was top.

    Nu staat het vol met bagger plaatjes en is de zoek functie ronduit slecht. Zal dan ook zeker geen aandelen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *