PIQ en Rossignol maken skiën nog leuker

Zwoesjjj
Hoewel Oostenrijkse skipistes er nog uitzien als witte linten in bruingroene weilanden is het skiseizoen toch in aantocht.

Velen hoeven nog maar een paar nachtjes te slapen voordat het weer begint: de leukste vakantie van het jaar. De vakantie die verkeerd om is, omdat je laat naar bed gaat en belachelijk vroeg opstaat. Omdat je stinkend van het zweet in de kroeg gaat staan en daar muziek luistert die je de rest van het jaar verschrikkelijk vindt.

Maar die vakantie mist ook nog steeds iets: echte meetbaarheid. Je smartphone loopt als een dolle leeg in de vrieskou, dus die kun je beter niet gebruiken. Maar wat dan wel? Skifabriek Rossignol wilde de wearables ook naar de piste brengen en belde daarom met PIQ, die al een golf en een tennis metertje maken.

Het resultaat van dat belletje is de PIQ with Rossignol Ski Accessory (sorry wij hebben de naam ook niet verzonnen). Het ding bevestig je aan je skischoen en dan meet hij je skidag over 13 assen. Een sprongetje wordt dus gemeten, maar ook de G-kracht die de landing oplevert. Hoe scherp carve je door de bocht en hoeveel tijd ligt er tussen je schwungs.

Klinkt allemaal leuk – als je van skiën houdt natuurlijk – maar hoe werkt het? De bediening werkt uiteraard wel via je smartphone, er is een app voor Android en iOS. De accelerometer meet tot 200G – dat lijkt ons niet iets om te testen – en is maar een paar centimeter groot: 44mm x 38.3mm x 5.4 mm

[gv data=”ES4Wlgxpfj8″][/gv]

En, omdat het kan, hier nog een gaaf skifilmpje uit Japan:
[gv data=”dtA4LUhxf_I”][/gv]

Eén reactie

  1. perfect product voor de nederlandse skiër: duur, high-tech, en totaal overbodig want zo hard gaan ze niet.
    net zoals de skis en de kleding van de gemiddelde hollander op de piste dus.

    ontopic: gaaf gadget dingetje. Jaren geleden al eens een gps-tracker (garmin wandelding) meegenomen de piste op. ga je verdomd gevaarlijk van doen. maar wel leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *