Pistool uit 3D printer schiet met echte kogels

Pistool uit 3D printer
Dankzij 3D printers kan iedereen naar hartenlust zijn eigen 3D vormpjes printen. Dan kun je er natuurlijk op wachten dat sommige mensen wapens printen in plaats van bionische oren. Een student uit Texas heeft nu een volledig functioneel pistool geprint.

Cody Wilson is een 25-jarige rechtenstudent aan de universiteit van Texas en oprichter van de non-profit organisatie Defense Distributed. Hij produceerde eerder al delen van wapens, zoals een magazijn voor een AK-47, maar heeft nu voor het eerst een werkend pistool ontworpen dat bijna volledig met een 3d-printer kan worden vervaardigd.

Het wapen is vervaardigd uit 16 onderdelen die met een Dimension SST printer van firma Stratasys in ABS-pastic worden afgedrukt. Het enige dat niet uit de printer komt is de slagpin. Daarnaast is er een stuk metaal van 170 gram in het pistool verwerkt omdat de Amerikaanse wet nu eenmaal voorschrijft dat wapens moeten kunnen worden herkend in een metaaldetector.

‘Je kunt een dodelijk wapen uitprinten’

Wilson wil de CAD-files van zijn ontwerp vrijgeven en daarmee aantonen wat de consequenties kunnen zijn van de “3D-printer revolutie”. Hoewel zijn organisatie een licentie heeft om vuurwapens te produceren, heeft het 3D printen van wapens nu ook in de Amerikaanse politiek de nodige aandacht. De vraag die dit alles oproept is hoe men één en ander kan reguleren wanneer iedereen in staat is om zelf vuurwapens te printen. (via: forbes)

[lg_folder folder=”0_Divers/Defense_Distributed_3D-printer_pistool/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. omdat de amerikaanse wet het voorschijft moest hij er metaal insteken…je weet zo dat de mensen die de wet niet volgen dat metaal achterwege gaan laten, wie wil er zich nu laten vangen door ouderwetse technologie van een metaaldetector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *