PlayStation 4 haalt absurd verkooprecord

Auteur: , Geen reacties
Gefelicitieerd

Gefeliciteerd Sony, de PS4 is officieel de MVP (most valuable PlayStation)!

We wisten allemaal al dat de PlayStation 4 de console-oorlog van de huidige generatie keihard heeft gewonnen, maar vandaag blijkt dat Sony’s spelcomputer meer dan een vriendelijke concurrentie heeft overwonnen; de PlayStation 4 is officieel de best verkochte console aller tijden.

Uit kwartaalcijfers van het Japanse elektronicabedrijf blijkt dat de PlayStation 4 maar liefst 100 miljoen keer over de toonbank is gegaan sinds de release op 15 november 2013. Die datum is zeer belangrijk, want analist Daniel Ahmad berekende dat Sony daarom een belachelijk record heeft verbroken.

Er zijn namelijk 3 spelcomputers in game-historie voorbij de 100 miljoen exemplaren gekomen. De PlayStation 2, PlayStation 4 en Nintendo Wii gingen meer dan 100 miljoen keer over de toonbank. Het bijzondere aan de PS4 is daarbij dat het toestel er pakweg 5 jaar en 7 maanden voer deed om deze magische mijlpaal te bereiken. Dat terwijl de PlayStation 2 er vanaf 2000 zo’n 5 jaar en 9 maanden over deed; 2 maandjes meer. De Nintendo Wii had nog een stuk langer dan dat nodig.

In het afgelopen kwartaal werden er 3,2 miljoen stuks van de PS4 verkocht, wat relatief weinig is, gekeken naar het totaal. Dat is daarentegen natuurlijk helemaal niet gek, want de console zit aan het einde van zijn levenscyclus. De gehele game-industrie begint zich dan ook langzaam voor te bereiden op de nieuwe generatie, die zeer waarschijnlijk in 2020 uit gaat komen.

Zo lees je in dit artikel over de stevige snelheid van de aankomende PlayStation 5. Hier check je alles over de belachelijk goede beeldkwaliteit die de console gaat leveren. Tot slot kun je je voorbereiden op meer rekenkracht, cloudservices en achterwaartse compabiliteit.

Lees ook: PlayStation 4 systeemupdate slaat plank volledig misEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).