‘Playstation 4 wordt met verlies verkocht’

'Playstation 4 wordt met verlies verkocht'
Microsoft draait met haar nieuwste spelcomputer gewoon eventjes minimaal break-even, maar dit financiële geluk geldt niet voor concurrent Sony. Voorlopig gaat er gewoon geld bij als je een PS4 koopt.

Volgens Eurogamer is de console vanaf de lancering verliesgevend. Iets waar Nintendo met de Wii U ook last van had, maar die claimden maar één spel per gamecomputer te hoeven verkopen om uit het rood te komen. Hetzelfde zou gelden voor Sony, die inzet op extra inkomsten uit PlayStation Plus subscriptions en de verkoop van minimaal één spel per console. Want ja, dat is wat je doet, minimaal één spel erbij nemen als je de PS4 koopt.

Volgens bronnen van de bron zit er voorlopig een verliesmarge van 60 dollar op elke 399 dollar kostende PS4. Iets dat na verloop van tijd wel zou moeten verminderen. Sterker nog, volgens Sony-topman Masayasu Ito is de PS4 eerder uit de rode cijfgers dan de PS3 dat was.

Eerder liet Sony weten dat ze de Playstation 4 minimaal 5 miljoen keer verkopen voor het eind van het fiscale jaar, dat op 31 maart eindigt.

Resumerend: de nieuwe console van Sony heeft een 8 GB GDDR5-systeemgeheugen. Deze weet een brandbreedte van 176 GB/s te realiseren: 18x sneller dan het systeemgeheugen van de PS3. De nieuwe Blu-Ray speler heeft een snelheid van 27 MB/s. Een aanzienlijke verbetering. De PS3-versie leest zijn schijven namelijk met een snelheid van 9 MB/s. Net als voor de Playstation 3, zal ook de vierde console een nieuwe Eye-functie meekrijgen. Deze bestaat uit twee 1280 x 800 camera’s, vier microfoons en een 85-graden beeld. Hij heeft een vanafprijs van €399,00.

[lg_folder folder=”Sony/PlayStation_4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. Sony had de Ps4 waarschijnlijk ook voor 499,- willen verkopen. Toen Microsoft daar op ging zitten wilde ze een klap uitdelen en is het 399,- geworden.

  Gaat ze nu geld kosten. De pS4 ligt enorm voor in preorder verkopen maar dat lijkt nu dus ineens helemaal geen voordeel meer.

  • @Donstil: Vergeet niet dat het wel weer goed is want degene die een ps4 heeft koopt ps4 games. Op elke game zit een x bedrag aan kosten die afgestaan worden aan Sony. Voor het publiceren van de game dit word trouwens ook bij microsoft gedaan (daarom zijn pc spellen goedkoper) want daar is die heffing niet.

   Dus sony wil alsnog zoveel mogelijk verkopen

   • @sjeppie156: Maar die marge op games hadden ze ook gehad als de console met wist werd verkocht. Het blijft dus minder.

    De marge die ze krijgen per spel is trouwens niet gigantisch, toen de PS3 kwam werd hij ook met verlies verkocht, er is toen eens uitgerekend hoeveel games gebruikers moesten kopen in de eerste 2 jaar zodat sony dit verlies zou terug verdienen. De precieze nummers weet ik niet meer maar het waren meer games dan de gemiddelde gamer aanschaft in ieder geval.

 2. Och, wij Europeanen vangen dat wel weer op nou. Ik bedoel, 399 dollar is 295 euro. Aangezien wij ook gewoon 399 euro gaan betalen maken ze dus 60 euro winst per verkocht EU model. (399 min 295 min 44* = 60)

  *44 euro is 60 dollar

     • @integraturbo: Verschilt wel een beetje want de btw ligt lager in de US maar inderdaad amerikanen kopen de ps4 goedkoper maarja dan is het leven in amerika sowieso goedkoper.

      Maar er zit vast nog wel meer bij zoals invoerrechten ect ect.

     • @sjeppie156: Het leven in Amerika is lang niet op alle fronten goedkoper. Ga jij je dagelijkse boodschappen daar maar eens doen dan schrik jij je de spreekwoordelijke penis uit de pantalon.

     • @integraturbo: Geadverteerde prijzen in de VS zijn altijd zonder Sales Tax. De Sales tax wordt bepaald door de staat en door de county en gemiddeld is dat toch al snel 9%.

      Daarbij komt ook dat er wel meer dingen verschillen in de VS met onze markt. De lonen zijn daar lager, de marketing en distributie is goedkoper en meer van dat soort fratsen.

      Zeggen dat spullen daar goedkoper zijn is waar maar slaat kant nog wal. Je ziet deze bewering helaas wel vaker voorbij komen.

      In de VS kost een PS4 ϵ303,- zonder TAX, in de EU kost hij zonder BTW ϵ329,-
      Valt dus allemaal reuze mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *