gaming PlayStation 5

PlayStation 5 games op je Apple- apparaten afspelen, Sony maakt het mogelijk

PlayStation 5 games op je Apple- apparaten afspelen, Sony maakt het mogelijk

Sony gaat het mogelijk maken dat je je Playstation 5 spellen kan afspelen op alle Apple- apparaten.

Tot nu toe kan je met je nieuwe PlayStation 5 alleen met de oude DualShock 4- gamepad je console op afstand bedienen. Dat gaat veranderen, want Sony heeft aangekondigd dat de nieuwe DualShock- controller van de PS5 wordt ondersteund op elk Apple– platform. Natuurlijk moet je dan wel de laatste versie van het besturingssysteem geïnstalleerd hebben.

PlayStation 5 en Apple

Dat is natuurlijk goed nieuws, want je kan dit straks doen op Macs, iPads, iPhones, iPod touches en Apple TV’s. Dit kan nadat je een upgrade hebt uitgevoerd naar de nieuwste versie van de PS Remote Play-app voor iOS.

The Verge heeft het uitgeprobeerd en heeft goed en slecht nieuws. Ook verschillende spelers van de PS5 op Reddit ervaren dezelfde voor- en nadelen. Om met het goede nieuws te beginnen, als de enige controller die je bezit een DualSense-controller is, werkt deze helemaal – en je geweldige adaptieve triggers doen het ook.

Het minder goede nieuws is dat het raar aan voelt. Elke keer dat je van apparaat wilt wisselen (naar je iPhone of terug naar je PS5), moet je je DualSense opnieuw handmatig koppelen. Dat gold ook voor eerdere pads, en veel mensen hadden de hoop dat Sony dit zou fixen. Helaas, dat is niet gedaan en dat is een gemiste kans. Ook werken de ingebouwde microfoon, hoofdtelefoonaansluiting en luidspreker niet, aldus The Verge.

Upgraden

De streamingskwaliteit is prima, maar dit ligt natuurlijk wel aan je eigen thuissituatie. Heb je een sterk draadloos netwerk, dan moet het geen probleem zijn om te streamen. Het geheel is dus nog niet perfect, maar de eerste stappen zijn gezet. Sony kan natuurlijk in de toekomst meer upgrades uitbrengen om de ervaring en gebruik beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *