PlayStation 5 patent hint naar backward compatibility

Auteur: , Geen reacties
PlayStation 4 verkoop

Haal al je oude games maar alvast uit de kast!

Kijken we puur naar de consoleverkoop, dan lijkt het erop dat Sony de afgelopen twee generaties heeft gewonnen van Microsofts’ Xbox-consoles. Hoewel veel huiskamers beschikken over een PlayStation 3 en/of PlayStation 4, is lang niet alles perfect aan deze apparaten. Een groot kritiekpunt bijvoorbeeld is het gebrek aan backwards compatibility, waardoor games van vorige generaties spelen onmogelijk is.

De website GearNuke heeft een patent gespot wat erop zou duiden dat de aanstaande PlayStation 5 niet dezelfde fout begaat. De aanvraag voor het patent ‘Remastering by Emulation’ is al in 2016 ingediend door Sony, maar is pas sinds deze maand openbaar gemaakt. Na een bepaalde periode worden patenten openbaar gemaakt.

In het patent zelf vinden we informatie terug over een technologie die het mogelijk moet maken om nieuwe elementen aan bestaande software toe te voegen. Hierdoor zou je klassieke games af moeten kunnen spelen op schermen met een hogere resolutie in ‘geremasterde’ vorm.

Er is verder nog niet veel bekend over de PlayStation 5. Volgens Sony komt de console pas op zijn vroegst in 2021 op de markt, waardoor de aanschaf van een PlayStation 4 zich nu nog meer dan loont. Wil je nu al aan de slag met echte klassiekers, dan is de PlayStation Classic iets voor jou.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).