Sony wil succes Nintendo evenaren met Playstation Classic

Auteur: , 5 Reacties
Klassiekers wordt nieuw leven in geblazen

Een nieuwe oude PlayStation.

Nintendo zet de laatste tijd heftig in op klassiekers. De beperkte release van de Nitendo Classic Mini in 2016 werd alleen overschaduwd door het succes van de tweede lichting (dit jaar). Dat gamers van nostalgie houden is duidelijk, maar gaat Sony hetzelfde succes kunnen behalen?

Vandaag onthult Sony de PlayStation Classic, een PlayStation gemodelleerd naar de eerste legendarische console. Hoewel hij er precies zo uitziet als de eerste PlayStation, is hij maar liefst 45% kleiner dan het origineel en komt hij geladen met een twintigtal klassieke titels waaronder Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms.

Misschien is het persoonlijk omdat ik in het 3D-tijdperk van gaming ben opgegroeid (met de eerste PlayStation als mijn eerste reis in het land van consolegaming) maar mij lijkt het een ontzettend goede zet van Sony om een dergelijke console te lanceren. Ja, de Nintendo Classic Mini is uitzonderlijk succesvol, maar featured tevens alleen maar sterk verouderde games.

Klassiekers welteverstaan, begrijp me niet verkeerd, maar eigenlijk klassiekers die tegenwoordig een beetje obsoleet zijn geworden. Gooi er daarentegen een legendarische Final Fantasy of (naar mijn mening) de beste fighting game van de ‘jaren 90 en begin 2000 -in de vorm van Tekken 3- tegenaan, en je hebt toegang tot een hele belangrijke episode in de game-industrie.

De andere games die naar de PlayStation Classic komen, worden later bekend gemaakt. De knoppen die op het apparaat zitten zijn overigens allemaal authentiek, op de ‘Open CD Drive’-knop na. In plaats daarvan open je met deze knop je ‘virtuele CD drive’, een menu met alle speelbare games.

Sony maakt bekend dat het apparaatje inclusief 2 klassieke controllers en een HDMI-kabel €99,99 gaat kosten en op 3 december van dit jaar uitkomt. Dat is belangrijke datum voor PS-liefhebbers, want op die datum, exact 24 jaar geleden kwam de eerste PlayStation uit.

Okay een beetje raar, op het 24-jarig jubileum een homage aan het debuut uitbrengen, maar met het succes van Nintendo’s Classic Mini is het wel logisch dat ze niet nog een jaar wachten.

UPDATE: de PlayStation Classic is officieel gelanceerd. Bekijk en oordeel zelf of hij de moeite waard is!5 reacties

Grappig, ben benieuwd hoe ‘ie het gaat doen al is 99,99 euro niet verschrikkelijke goedkoop. Mijn PS1 is nooit ouder dan 10 jaar geworden, maar mijn prima werkende PS2 is dit jaar 18 geworden. Mijn PSP met CFW draait PSX games en dus boot ik soms nog wel eens Tekken 3, Gran Turismo, Tony Hawk Pro Skater of Spyro op. Na een paar dagen heb je het wel weer gezien. Zou er persoonlijk geen 100 euro voor over hebben.
Ja ik wil em!!
Ik heb nog een functionerende originele PS1 met Tekken 3, inderdaad fantastisch om zo eens in de zoveel tijd weer eens aan te slingeren!
Hangt er vanaf welke games erbij zitten ….
Ik heb een stapel ps1 console. mijn favoriete console aller tijden!
Maar die hele stapel (stuk of 9) kostte me minder door de jaren heen..
En gewoon support voor analoge sticks en duizenden games.

Nee ik ga niet met dit soort hypegevallen mee.
NES/SNES mini precies hetzelfde al hebben die wel gewoon de beste controller voor het betreffende systeem aanwezig. (Is ook maar 1 optie, but still..)

Ook leuk: oude PC tot arcadekast omtoveren, of een raspberry pi / honderden alternatieven.
Zo’n classic zou ik toch alleen maar in de kast zetten. zonde!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).