PlayStation krijgt binnenkort VR [updated]

Auteur: , Geen reacties
PS 4 VR

Lees hier wanneer én bekijk trailers van nieuwe games.

De geruchten ging al een tijdje en met de komst van een nieuwe PS 4, voorlopig bekend als de Neo, leek ook VR voor de PlayStation een kwestie van tijd. Nu is het officieel bevestigd, met een releasedatum op 13 oktober. De kekke headset zal dan in de verkoop gaan voor 399 Amerikaanse dollars. Voor honderd dollar extra krijg je er een camera en bewegingssensoren bij.

De PlayStation-camera is noodzakelijk om de headset te kunnen gebruiken. Dat hij ook zonder camera wordt verkocht komt door het feit veel PS 4-eigenaren er simpelweg al één hebben.

Interessant is dat er vóór het einde van dit kalenderjaar maar liefst 50 titels beschikbaar zullen zijn. Ook goed om te weten: je normale PS 4 zal compatible zijn met de headset.

Eén van de eerste VR-games, die komende januari beschikbaar zal zijn, is Resident Evil 7. Hier is de trailer:

In ander PlayStation-nieuws: er komt weer een nieuwe God of War-game, nadat vorig jaar een remake van God of War III werd gelanceerd. Trailer:

Sony VR Aim

Update: Sony heeft ook bovenstaande controller onthuld, bedoeld voor shooters in VR. Deze is voorzien van 1:1 tracking, wat betekent dat hoe je de gun vasthoudt en richt exact overeenkomt met hoe je het wapen in de game gebruikt. De nieuwe controller kan worden gebruikt in een nieuw onthulde shooter, Farpoint. Bekijk hieronder een trailer:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).