Playstation Network komt langzaam weer online

Auteur: , 1 Reactie
Playstation Network komt langzaam weer online

Sony's misère komt ten einde.

Enkele dagen geleden werd Sony’s online multiplayer-service Playstation Network volledig lamgelegd door hackersgroep Lizard Squad. Deze scriptkids waren van mening dat de beveiliging van de dienst erg brak was, en wilde dat op deze manier aantonen. Daarin zijn ze ruimschoots geslaagd. Games als World of Warcraft, Hearthstone, League of Legends en alle PlayStation-games ondervonden flink wat problemen nadat de Battle.net-servers werden aangevallen.

Sony laat op zijn site weten dat het Playstation Network nu weer bereikbaar is. In een verklaring zegt het bedrijf:

“Zoals je waarschijnlijk weet werden Playstation Network en andere gamediensten tijdens de feestdagen aangevallen met kunstmatig hoog dataverkeer, dat bedoeld was om de verbinding te verstoren. Dit kan de afgelopen dagen toegang tot het netwerk hebben voorkomen.”

Sony lijkt daarmee te bevestigen dat het om een DDoS-aanval ging. Ook Xbox Live van Microsoft ging plat door de aanvallen. Vrijdag stopten de aanvallen nadat internetbaasje Kim Dotcom de hackers 3000 premium-accounts voor clouddienst Mega aanbood. Hij wilde zelf namelijk het PSN-netwerk weer op om een potje te kunnen gamen.1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).