PlayStation en Xbox eerder ‘Scrooge’ dan kerstman rond kerst [video]

xbox-project-scarlett-playstation-kerst
Waar Xbox jaloers maakt veroorzaakt PS 4 een wereldwijde haatgolf voor de Kerst.

De kerstperiode komt eraan. Veel Nederlanders wachten even het vertrek van de Goedheiligman af, maar wereldwijd is men zich al aan het voorbereiden op de kerstperiode. In de tijd van vrienden, familie en ‘geven’ zijn de cadeaus niet van de lucht. Sony Japan haakte daarop in en stuurde een promofilmpje de wereld in met daarin allerlei games die rondom de feestdagen beschikbaar zijn.

Men pakte flink uit met muziek en grafische stunts. Het werd al snel duidelijk dat deze, soms tot in detail, gepikt waren van ontwikkelaars die niets met Sony te maken hebben en dus ook geen vergoeding voor hun inspanning hadden gekregen. In een Twitterstorm delen diverse makers de fragmenten die zij maakten en de diefstal die PlayStation daar naar hun mening mee beging. De promo zie je hierna.

[gv data=”6P3I1Re7KMQ”][/gv]

Eerlijk is eerlijk, de gelijkenissen zijn her en der wel erg treffend.

Of dit fragment:

Dat Sony Japan niet reageerde, maar alleen de video offline haalde zorgde voor nog meer verontwaardiging.

Vergeleken bij die boosheid was de jaloersmakende tweet van Xbox-baas Phil Spencer eerder een speldenprikje. Waar men normaal rond de kerst deelt wist hij vooral jaloers te maken met zijn bericht dat de Xbox Project Scarlett inmiddels een plekje heeft gevonden in huize Spencer en daar tot lieveling is uitgegroeid.

Uiteraard probeert men hem in diverse reacties te paaien om de console te delen, maar afgaande op zijn Tweet wordt kerst 2020 toch echt de eerste kerst waarbij je de Xbox Project Scarlett onder de boom kan zien liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *