Poetins internetbaas is een torrentpiraat

Arrrr
Ja, laat het regelen van zaken maar aan de Russen over.

De nieuwe overlord van het Russische internet heet Herman Klimenko en hij doet alle stereotyperingen eer aan. Het is Rusland, dus sowieso is de baas een dubieus heerschap: check. Het is Rusland dus de regels worden wat bijzonder uitgelegd: check. Het is Rusland dus er wordt een bijzondere theorie gebruikt om het beleid te bepalen: check.

Ja, alles check met die Klimenko. Maar wat is er nou zo bijzonder aan de eindbaas van het Instituut voor de ontwikkeling van het internet? Herman is piraat, want hij heeft zelf een torrentwebsite. Zo’n functie zou in Europa totaal onbereikbaar zijn voor een torrentchef.

In Rusland is dat blijkbaar geen probleem en hij is meteen op pad gegaan met een bijzondere missie: copyrighteigenaren moeten niet zo zeuren, ze moeten blij zijn dat hun eigendommen geroofd worden. Kijk, dat is klare taal.

En de redenering die hij gebruikt is bijzonder (maar we hebben hem toevallig deze week al eens gehoord): in de huidige economische toestand – van Rusland – kunnen mensen geen films betalen, maar door films te kijken worden mensen blijer en gaan ze geld verdienen en daardoor films kopen.

Wie kan daar nou een speld tussen krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *