Politie pakt telefoondief dankzij ‘Volg app’


Kijk, komt zo’n spionage-app toch nog eens goed van pas. En nog veel beter, de politie maakt er daadwerkelijk gebruik van.

Dienders hebben zaterdagochtend rond 04.15 uur in een woning aan de Koningsweg een 51-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een handtas met daarin een smartphone. De agenten konden, in samenwerking met de eigenaresse van de smartphone met “een ingebouwd volgsysteem” (waarschijnlijk de Zoek mijn iPhone app) de gejatte telefoon lokaliseren en een meteen de dader, pardon, verdachte aanhouden.

Het 28-jarige slachtoffer uit ‘s-Hertogenbosch sprak agenten aan dat haar tas was gestolen in een café aan de Karrenstraat. Ze vertelde dat haar smartphone in de tas zat en dankzij “het ingebouwde track en trace-systeem” kon de aangever de locatie van de telefoon bepalen. Agenten belden aan bij het huis waar de telefoon zich zou bevinden, maar er werd niet opengedaan. Uiteindelijk heeft de politie de deur geforceerd.

De aanwezige man ontkende de diefstal. Via een andere telefoon konden agenten de gestolen telefoon geluid laten maken. Zo troffen ze onder de bank de gestolen tas en telefoon aan. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek. Hoera voor GPS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *